Matkaféet Guld har öppnat på Sven-Harrys. Foto: Marta Vargas

Nytt matkafé öppnar på Sven-Harrys

Fokus på kaffe och lättare mat. Vasastadsborna Joanna och Kalle Andersson har öppnat ett nytt matkafé inne på Sven-Harrys konstmuseum i Vasaparken.

  • Publicerad 19:20, 7 mar 2019

Tidigare har flera restauranger huserat inne på Sven-Harrys men nu har Vasastadsborna Joanna och Kalle Andersson tagit över och öppnat "Guld".

– Vi kallar det för ett matkafé eftersom vi vill vara tydliga med att det är ett kafé som man kan komma till när som helst under dagen, inte bara för att äta lunch eller middag. Samtidigt jobbar vi mycket med mat, säger Joanna Andersson.

På menyn finns ett varierat utbud av kaffe samt lättare rätter.

– Som kyckling, lax, bowls, mackor och fikabröd till exempel. Vi kommer att inspireras av andra länders matkulturer men vi kommer också att servera en klassisk räksallad, säger Joanna Andersson som tillsammans med sin man sedan sex år tillbaka även driver Café Blom på ArkDes/Moderna muséet. Dessutom är de medgrundare till restaurangen Sushi Sho på Upplandsgatan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Joanna tycker att det är roligt och utmanande att arbeta nära museer.

– Det blir ganska ojämna flöden beroende på vilka utställningar som visas. Dessutom varierar målgruppen och vad som efterfrågas, säger Joanna Andersson och fortsätter:

– När ArkDes visade Josef Frank sålde vi plötsligt mycket fler räksmörgåsar och vitt vin. Sen när Abramović ställdes ut ökade efterfrågan på rawbars och havremjölk.

Till våren öppnar man uteservering och ytterligare 80 platser.