Nyöppnat. Dana Sharif och hans "mentor" Anders Lindeberg utanför nya Maiz Mexican. Foto: Mimmi Epstein

Nytt mexikanskt ställe vid S:t Eriksplan

Baos, tortillias, ceviches och tacos. Nu har ett nytt ställe slagit upp portarna på Sankt Eriksgatan.

  • Publicerad 19:30, 27 mar 2019

Anders Lindeberg har haft Waan Thai på S:t Eriksgatan i 11 år och bor i samma fastighet. När Dana Sharif flyttade in i huset lärde de känna varandra.

– Vi hade några gemensamma bekanta och jag tyckte Dana verkade rolig och frågade ifall han ville hänga med och handla kläder, vi hade samma stil. Sen blev vi vänner. Vi är väldigt lika, sociala båda två och älskar snälla människor, säger Anders Lindeberg.

Här kostar lunchen 2 000 spänn

Dana Sharif har en barndomsvän som är halvmexikanare.

– Han är väldigt kreativ och duktig på att laga mat och jag såg att det fanns en lucka här i området, samtidigt var den här lokalen, intill Anders thai-restaurang till salu, säger Dana Sharif, som tidigare har jobbat som försäljare inom försäkringsbranschen.

Här öppnar hundvänlig bistro vid Jarlaplan

För cirka två veckor sedan öppnade Maiz Mexican på S:t Eriksgatan 92 och nu fungerar Anders Lindeberg som en slags mentor för Dana Sharif. Med på tåget finns även Jonas Hagström som har stått för mycket av bygget och inredningen. Konceptet är mexikansk mat med peruanska influenser.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På menyn finns tacos, bland annat en vegetarisk med mexikansk böngryta, inlagd lök och avokadokräm och en med råbiff och antichucherasås. Det finns också flera baos, ceviches och tortillas.

– Tanken är att man ska dela på maten. Det ska vara opretentiöst och vardagsrumskänsla och det ska inte kosta för mycket, säger Dana Sharif.

Inne finns 40 sittplatser och snart öppnar uteserveringen med 20-24 platser.