Ett Avicii-museum ska öppna i Hötorgsskrapan närmast Sergels torg nästa år. Foto: Sean Eriksson / Doubleaction/Space

Nytt museum vid Sergels torg hyllar Avicii

Ett Aviciimuseum öppnar i samband med att den nya digitala mötesplatsen Space slår upp portarna nästa sommar.

  • Publicerad 11:40, 10 jun 2020

Som StockholmDirekt har skrivit tidigare öppnar en ny mötesplats, Space, i Hötorgsskrapan närmast Sergels torg nästa år. Inget specifikt datum är satt men tanken är att det öppnar till sommaren. Det är Abba-Björns bolag Pop house och AMF Fastigheter som i samarbete med Stockholms stad står bakom satsningen.

Björn Ulvaeus öppnar nytt i en Hötorgsskrapa

Nu står det klart att Avicii Experience, ett museum med en interaktiv utställning där man får komma närmare både artisten Avicii och personen Tim Bergling, blir en del av den nya mötesplatsen. Bland annat kommer man att kunna lyssna på outgiven musik och ta del av videomaterial och bilder. Besökarna kommer också att få insyn i skapandeprocessen och samarbeten som ligger bakom musiken.

– Avicii förändrade modern dansmusik och ledde en banbrytande revolution av EDM-scenen, som sträckte sig över många olika genrer. Han blev en av de mest inflytelserika producenterna, artisterna och låtskrivarna i vår tid, säger Per Sundin, vd för Pophouse Entertainment Group och medgrundare av Avicii Experience, i ett pressmeddelande.

Delar av intäkterna från museet kommer att gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation.

– På Space kommer vi att genomföra olika aktiviteter med ungdomar, ha en inkluderande dialog om situationen idag och om psykisk välmående, säger Klas Bergling, Tims pappa som tillsammans med sin hustru Anki Lidén är grundare av Tim Bergling Foundation.