"Vi vill få nya intryck och lyfta ämnen och personer vi är nyfikna på OCH ha nära hem" säger Sandra Astorsson och Linda Ternstedt som startat Torget Enskede. Foto: privat

Nytt nätverk vill samla Enskedeborna

Lokalt, aktuellt och intressant. Det lovar nya nätverket Torget Enskede när de bjuder in till föreläsningar under våren. Alla Enskedebor är välkomna.

  • Publicerad 20:17, 23 jan 2020

Enskede har fått ett nytt socialt nätverk, Torget Enskede. Det är till för Enskedebor som vill veta mer om vad som händer i deras närområde. Minst en gång i månaden ordnas events om aktuella händelser och det kan handla om kultur, stadsplanering, lokala bryggeriet, författare, keramiker och kändisbagare.

– Vi har båda bott länge i Enskede och har saknat något sådant här, säger Sandra Astorsson, som startat Torget Enskede ihop med vännen Linda Ternstedt.    

Alla är från Enskede

Gemensamt för allihop – såväl åhörare som den som håller i föredraget – är att de bor i Enskede.

– Vi hoppas att det här kan bidra till att göra Enskede mer levande och att man lär känna fler, i ett positivt sammanhang. Inte bara över tomtgränsen i ens eget område, säger Sandra.

De vill också sudda ut gränserna mellan de olika områdena, alla är Enskedebor, menar hon.  

Den som vill vara med betalar 100 kronor i månaden. Nätverket startades tidigt i höstas och har nu över 200 medlemmar.

– Det är ju en begränsning hur många som får plats på varje event, men alla går inte på alla föredrag, så än så länge har det funkat, säger Sandra.

Nästa evenemang äger rum 29 januari, då är det fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som ska berätta om Slakthusområdets framtid. Torget Enskede har en sida och två grupper på Facebook där man kan gå med, och ett Instagram-konto.