HOPPAS. Moskédirektör och imam Mahmoud Khalfi hoppas att Länsrätten ska godkänna övervakningskameror – för att få bukt med klottret. Foto: Jonatan Bylars

Nytt naziklotter på Söders moské: "Känns hårt"

De upprepade klotterattackerna mot moskén vid Medborgarplatsen är inte över. Trots avslag från Länsstyrelsen har imamen inte gett upp hoppet om övervakningskameror.

  • Publicerad 14:12, 22 mar 2018

Det var vid 7-tiden på torsdagsmorgonen som klottret upptäcktes. Det var imamen själv, Mahmoud Khalif, som först upptäckte det stora svarta hakkorset som sprejats vid entrén. Det är bara två månader sedan det hände sist.

– Tyvärr upprepas det här, med väldigt kort varsel. Det känns hårt, säger Mahmoud Khalif.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Södermalmspolisen har tidigare sagt att man försökt stärka upp närvaron kring moskén, men att den här typen av brott är svåra att komma åt. Mahmoud Khalif själv hoppas att moskén ska få tillstånd att sätta upp övervakningskameror – något som avslagits av Länsstyrelsen. Efter moskéns överklagan ligger ärendet nu i länsrättens händer.

Moskén vill ha kameror efter naziklotter

Bara någon timme efter klottret hade de sprejade linjerna täckts över med rosa papperslappar i form av hjärtan.

– Det finns många fina människor på Söder som visar oss sitt stöd. Vi har många fler med oss en mot oss. Nu kan vi bara vänta på Länsrättens svar, säger Mahmoud Khalif.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.