TRÄSMAK I MUNNEN. Vanligtvis är det i baken man kan få träsmak, men nu kan du alltså få det även i munnen. Foto: Mostphotos/Marcus Hansen

Nytt ovanligt Södermalmsöl – som smakar trä

Inspirationen kommer från ett nedlagt snickeri, etiketten är gjord av sandpapper och själva ölet har en träsmak.

  • Publicerad 20:20, 26 okt 2017

Ligna var ett snickeri som låg på Hornsgatan på 1800-talet. Därifrån har bryggeriet PangPang Brewery och Hornstulls Bryggerisällskap fått sin inspiration när de tagit fram den sjätte ölet i sin så kallade Hornstullsserie.

– Inför detta öl valde vi att blicka tillbaka i Hornstulls historia och fastnade för sågverket Ligna och med det ett nedlagt arbetarområde som gett namn åt Lignagatan. Det har vi försökt att översätta i en smak, säger Sara Falkevik, marknadsansvarig på HORNSTULL, i ett pressmeddelande.

Tidigare Hornstullsöl har bland annat smakat honung, pepparkaka och rent guld. Endast 300 flaskor av Ligna kommer att finnas till försäljning.

Hornstulls nya pr-försök – en egen folköl

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.