Politiker. Förre sverigedemokraten John Sjögren är tillbaka inom Ekeröpolitken och vill ta sig in i fullmäktige med ett nystartat parti. Foto: Jonas Månsson

Nytt parti för Sjögren

Han lämnade Sverigedemokraterna och blev politisk vilde. Nu startar John Sjögren ett nytt parti. – Ambitionen är att bli kommunalråd, säger han.

  • Publicerad 01:15, 26 okt 2019

Jag hade ett stort förtroende tidigare och får höra att jag har gjort något bra.

Inför valet 2014 tog John Sjögren rollen som Sverigedemokraternas förstanamn. Han valdes in och blev gruppledare i kommunfullmäktige. Men halvvägs in i mandatperioden lämnade han partiet och blev politisk vilde. Då berättade han i MälaröDirekt att han ville starta ett nytt parti.

Nu är det dags – med nystartade Mälaröarnas parti. Ett parti han ser som konservativt.

– Det är någonstans mellan Moderaterna och SD, men ändå lite mer liberalt, säger John Sjögren.

Bland de lokala frågor han brinner extra för finns bostadssituationen för Mälaröborna.

– Den är helt brutalt dålig. Många lämnar kommunen, med fler bostäder hade de kunnat stanna. Då hade det även blivit mer skattepengar in, säger han.

Annat han ska jobba för är äldreboenden och fler infartsparkeringar.

– Det skulle vara bättre ordnat ute på Munsö och Färingsö så att man kan ställa bilen och ta bussen. Det är inte alltid bussen går där man bor.

John Sjögren tror att det är realistiskt att partiet tar sig in i kommunfullmäktige 2022.

– Jag ska vara ödmjuk, men siktar högt och det kan finnas en möjlighet. Jag hade ett stort förtroende tidigare och får höra att jag har gjort något bra, säger han.

John Sjögren har varit i kontakt med Valmyndigheten kring uppstarten. I dagsläget är han partiets enda representant, men har säger att fler är på gång.

Eftersom partiet ännu inte har byggt upp någon ekonomisk buffert tror Sjögren att de kommer att synas mest på Facebook och via en hemsida som är på gång.

– Vid valet kommer jag att synas på torget i Ekerö centrum, säger han.

Du har pratat om att starta ett nytt parti länge. Hur känns det nu när du är igång?

– Det känns jättespännande, Jag är laddad.

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15

Svårt för Fittjabussen att hinna med färjan

Nyheter Fastnar i köer. Vissa bussturer har tvingats vända Den nya busslinjen till Fittja har problem med framkomligheten. När bussen fastnar i köer på Slagstasidan har förarna svårt att hinna till färjan.lördag 9/11 1:15