Bokprojekt. Mats Alvemark, Ulrika von der Burg, Gustav Alle och Sofia Alle.

Nytt projekt ska öka läsförståelsen

Nytt bokprojekt i Enköping har en förhoppning om att öka läsförståelsen och väcka läslusten hos kommunens skolelever.

  • Publicerad 07:54, 20 apr 2019

Enköping-Vårfru Rotaryklubb är en av tre Rotaryklubbar i Enköping. Föreningen har i år ett projekt som går ut på att främja och stimulera Enköpings skol­elevers intresse för litteratur som, enligt föreningen, förhoppningsvis också ska förbättra läsförståelsen hos eleverna.

Bokprojektet är ett samarbete med Gestbloms bokhandel, och går ut på att varje elev i projektet erbjuds att välja en av tre utvalda boktitlar.

Elever från skolorna Korsängen, Romberga och Bergvretens årskurs 4 kommer tillsammans med sina klasser till Gestbloms bokhandel vid olika tillfällen för att hämta sina böcker, vilket också ska ge eleverna chansen att besöka en klassisk bokhandel.

– Bokprojektet är ett nytt projekt från föreningens sida som löper parallellt med högstadiets och introduktionsprogrammets stipendier och drogförebyggande arbete för årskurs 8, beskriver Göran Alle som också är ägare av Gestbloms bokhandel.

Skapa upplevelser

Skolorna har olika teman för bokprojektet, men gemensamt för alla är att skapa upplevelser inom litteraturen.

Mats Alvemark och Göran Alle från Enköping-Vårfru Rotaryklubb driver bokprojektet tillsammans med syskonen Gustav och Sofia Alle från Gestbloms bokhandel.

Intresset för projektet har varit stort från både lärare och elever, beskriver Mats Alvemark.

– Jag är glad att föreningen kan stå för kostnaderna för böckerna och att vi med Gestbloms bokhandel kan skapa detta tillsammans med skolorna, säger Mats.

Svenskläraren Ulrika von der Burg från Korsängsskolan beskriver att hon vill använda sig av böckerna till boksamtal.

Håll i mobiltelefonerna!

Nyheter En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

Vittnen hindrade berusad man från att köra vidare

Nyheter En berusad bilist. Två drogpåverkade. En brand som aldrig utvecklades. Där är blåljusnyheterna från måndagen.tisdag 2/6 9:53