Två holländska lastcyklar står till förfogande. Foto: Stockholm Vatten

Nytt soptänk – de lånar ut lastcykel till dig som slänger skräp

Klimatsmart, urbant och billigt. Nu kan du låna en lastcykel för att transportera dina grovsopor till återvinningscentralen i Vanadisberget. ”Vi vill tänka lite nytt” säger tekniska utredaren.

  • Publicerad 15:55, 9 maj 2016

Det är Stockholm Vatten som köpt in två stadiga lastcyklar av holländskt märke för att kunna starta en egen utlåning till sina kunder. Alla som ska slänga skräp i vid Roslagstulls återbruk får låna en cykel i två timmar mot uppvisande av legitimation.

– Vi fick cyklarna i förra veckan och nu finns de för utlåning, säger Karin Sundin, teknisk utredare på Stockholm Vatten.

Trampkraft

De nya cyklarna ingår Stockholm Vattens arbete med att förenkla återvinningen och Vanadisberget är först ut. Ett krav för att få låna en cykel är utöver uppvisade av leg att man använder den för att köra skräp.

– Vårt mål är att vi ska vara tillgängliga utan bil, säger Karin Sundin.

Har de här cyklarna el-motor?

– Nej, vi valde en så enkel cykel som möjligt ut både bruks- och slitagesynpunkt. Vi vill göra det här så enkelt som möjligt att använda, säger Karin Sundin.

Ta med egen hjälm

Cyklarna lånas ut max två timmar i taget på plats vid återvinningscentralen i Vanadisberget. Det kostar inget att låna en cykel men du måste kunna visa legitimation. Ta med egen hjälm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Peter vill rädda alperna – bestiger 82 berg

Nyheter Kungsholmsbon: "Hittills har vi tagit oss 30 000 meter i höjd" En galen resa för klimatet. Det är vad Peter Sandahl är ute på. Snart är han halvvägs på sitt 100 dagar långa äventyr.söndag 17/6 18:32

Bortglömd marionettvagn åker på turné

Nyheter Här hittar du den i sommar En robotbebis, ett får med ett öga och en nalle. Tillsammans utgör de nytillverkade marionettdockorna huvudkaraktärerna i Östermalmsbarnens egenskrivna pjäs "Kull i skogen". I veckan fick "de" spela...söndag 17/6 9:00