Gustav Hemming (C), till vänster, tog emot namnunderskrifterna för båttrafik på Stora Essingen. Till höger syns en av initiativtagarna Åsa Frostfeldt. Foto: Privat

Nytt steg i kampen för pendelbåt till Stora Essingen

Pendelbåt till Stora Essingen? I lördags tog visionen ett kliv till mot verklighet – tack var ö-bornas engagemang.

  • Publicerad 17:04, 13 nov 2017

Gustav Hemming (C), Miljö-, skärgårds- och regionplanelandstingsråd, tog i lördags en båttur på Riddarfjärden med ett antal Stora Essingen-bor. I samband med detta överlämnades en namninsamling med 205 namnteckningar som vill ha pendelbåtstrafik till och från ön.

– Det var kul att få en bild av hur engagemanget för det här ser ut på Stora Essingen. Jag tycker att det var ett bra möte om hur vi ska utveckla båttrafiken i Stockholm, säger Gustav Hemming.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

För tillfället pågår en utredning som ska ge en bild av vilka platser i Stockholm som kan tänkas få pendelbåtstrafik i framtiden. Om Stora Essingen är en av dessa kan Gustav Hemming inte svara på då han inte vill föregå utredningen.

– Vi bygger ut steg för steg och det är inte orealistiskt på något vis att Stora Essingen är ett alternativ. Det finns uppenbara argument för det. Samtidigt finns med många ställen där det finns ett engagemang för mer båttrafik, vilket är bra eftersom vår hållning är att vi också vill bygga ut, säger Gustav Hemming.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Åsa Frostenfeldt är en av de som drivit frågan med en grupp på Facebook och namninsamlingen. Hon är nöjd efter mötet med politikern.

– Det var ett positivt bemötande och vi är förhoppningsfulla. Vi behöver verkligen utöka kollektivtrafiken på ön och beskedet vi fått är att uppropet ligger rätt i tiden, säger hon

Stora Essingen kan få pendelbåt efter upprop från ö-bor

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ödehuset på Söder har fått nytt liv

Nyheter Tegelhuset i Fatbursparken – nu fullt med musik Elektronisk indiepop, krautrock, metal och körsång. I flera år har det sagolika 1800-talshuset nedanför Medis ekat tomt. Men sedan en musikförening flyttat in är det helt andra tongångar i Tegelhuset.lördag 24/3 9:00

Nu byggs nya spårvägen i City

Nyheter NYA SKISSER: ✓Helt bilfri gata ✓Ny hållplats vid T-Centralen ✓Fler spårvagnar Bilfria gångstråk och ny slutstation för spårvagnslinjen vid T-Centralen. Bygget av nya Klarabergsgatan ser ut att bli klart tidigare än beräknat – nu läggs rälsen som ska göra spårvagnspendlingen...lördag 24/3 8:50