Gabriel di Grado tillsammans med sambon Linda Aving öppnade bageriet för en vecka sedan. Foto: Sacharias Källdén

Nytt stenugnsbageri öppnar vid Östra station

Årets bagare 2015, Gabriel di Grado, öppnar bageri tillsammans med sin sambo Linda Aving.

  • Publicerad 15:01, 2 sep 2017

Lokalen på Valhallavägen 65 som tidigare inhyste en pastarestaurang har renoverats och i slutet av förra veckan smygöppnade Bullar & bröd stenugnsbageri. Det är paret Linda Aving och Gabriel di Grado som står bakom satsningen.

Gabriel har sedan femton år tillbaka drivit Spånga konditori och blev 2015 utsedd till årets bagare. För ett år sedan började sambon Linda Aving att arbeta på konditoriet i Spånga men det är nu som de öppnar sitt första ställe tillsammans.

– Vi skulle egentligen ha öppnat i våras, men vi fick en del problem med att dra in tillräckligt med el. Nu smygöppnar vi och de närmsta veckorna kommer hela personalstyrkan på plats, säger Linda Aving.

Här får innerstan en ny "fine dining-sushi" i riktig Tokyo-stil

Allt bröd bakas på surdeg i stenugn och det finns en kafédel. Det går även att se på när brödet bakas. Lokalen är på drygt 200 kvadratmeter och takhöjden fem meter

– Vi har valt att ta bort väggarna. I Spånga bakar vi i källaren och får ibland frågan om allt bröd bakas i butiken. Här ska den frågan inte ens behöva uppstå, säger Gabriel di Grado.

Att jobba tillsammans med sin livskamrat var inte tanken från början.

– Mina föräldrar jobbade tillsammans och jag tänkte att det ska jag aldrig göra. Innan Linda hade jag inte kunnat tänka mig att jobba med en partner men nu känns det jätteskönt, säger Gabriel di Grado.

Här är appen som visar hur smutsigt det är på krogen

Ett annat poppis bageri på Valhallavägen är Valhallabageriet i närheten av Gärdet.

– De är våra vänner! Våra bagerier ligger ju långt ifrån varandra, jag tror att det är ett annat postnummer-område. Vi hade inte slagit upp precis bredvid dem, det hade varit onödigt.

Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17