Fotograf Sacharias fick vara John Wick på en lyxyacht mot hundra fiender. Foto: Sacharias Källdén

Nytt stort VR-center öppnar i City

Res 300 år in i framtiden, fajtas mot monster från en flotte eller häng i en helikopter och slåss mot zombies. Nu öppnar ett nytt virtual reality-center på Sveavägen.

  • Publicerad 17:04, 29 maj 2018

På torsdag, 31 maj, öppnar stället Enterspace på Sveavägen 14 som är utrustat med virtual reality-teknik, VR. Tidigare i mars öppnade man ett ställe i Dubai. Spelen man kan spela är mellan 10 och 12 minuter.

– Vi vill ge en upplevelse man inte kan få hemma och visa vad virtual reality verkligen kan vara. Vi vill också att det ska vara en social upplevelse, något man gör tillsammans med andra och som skapar en känsla av "vi", säger Sara Strömgren, vars titel är Head of Vistior Experiences på Enterspace.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det finns fyra olika spel att välja på och man kan vara mellan en och fyra spelare. StockholmDirekts reportrar får bland annat prova på ställets "signaturspel" som heter "Ringwalker". Där färdas man 300 år framåt i tiden och befinner sig i ett rymdskepp. För att vi ska kunna "ta oss dit" får vi VR-glasögon, hörlurar och en ryggsäck på oss.

En "guide", Astrid, talar till en på engelska och berättar om vad man ser: bland annat Saturnus ringar. Det är med viss fascination vi åker genom rymden och försöker skydda oss mot en rymdstorm. Efter det får vi i ett annat spelrum prova på att sitta i en helikopter och skjuta på zombies.

– Det finns något för alla. Jag tror att både nybörjare och gamers kommer att gilla det, säger Sara Strömgren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Målgrupper i fokus är "kompisgäng, familjer och företag" och det kommer fler spel. På ovanvåningen öppnar samtidigt en tapasinspirerad restaurang.

– Det är en meny med rätter som passar bra att dela och vi kommer att servera både lunch och middag, säger Sara Strömgren.

Egentligen sitter reporter Mimmi i en helikopter och skjuter på zombies. Inte i en källare under Sveavägen. Eller? Foto: Sacharias Källdén / Enterspace

Vad är VR?

VR står för virtual reality, på svenska virtuell verklighet. Konceptet går ut på att ge en känslan av att man befinner sig i en annan miljö, som till exempel rymden eller en spelmiljö. När man har på sig ett par VR-glasögon är det bara den miljön man ser. VR kan skapa "artificiella upplevelser" som kan innefatta flera olika sinnen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.