Kaos. Indragna hållplatser och omdragna körvägar - strulet för ettans buss fortsätter. Foto: Most Photos

Nytt strul på drabbade busslinjen

Tidigare var det vägarbeten på Kungsgatan som ställde till det för stombusslinje 1. Nu gör arbeten på Tegeluddsvägen att både linje 1 och 91 får omlagda körvägar.

  • Publicerad 17:05, 25 jun 2018

Redan den 31 maj skrev vi om hur vägarbeten ställer till det för stombusslinje 1. Då handlade det om arbetena på Kungsgatan som beräknades vara slutförda lagom till midsommar. Men nu är det i stället arbeten på Tegeluddsvägen som gör att både linje 1 och 91 från och med i dag får en omlagd körväg.

– Linjen är tyvärr hårt drabbad av de olika arbeten som genomförs i gatumiljön i Stockholm. Det är ingenting vi kan styra över men vi har försökt hitta den bästa lösningen under de förutsättningar som finns, säger Anna Engelbert, pressansvarig på Keolis som kör bussarna.

De nya körvägarna gäller tills vidare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Här är de indragna hållplatserna för linje 1 och 91

I riktning mot Frihamnen:

Erik Dahlbergsgatan (resenärerna hänvisas till hållplats Värtavägen på Valhallavägen), Tessinparken, Tegeluddsvägen och Gärdet.

Förutom ordinarie hållplatser angörs även hållplatserna Värtavägen, Rigagatan, Hakberget, Filmhuset, Lindarängsvägen och Frihamnsporten (Linje 76 hållplats).

I riktning mot Stora Essingen:

Gärdet, Tegeluddsvägen, Tessinparken och Valhallavägen (resenärerna hänvisas till hållplats Värtavägen på Valhallavägen).

Förutom ordinarie hållplatser angörs även hållplatserna Frihamnsporten (Linje 72 & 76 hållplats), Lindarängsvägen, Filmhuset, Hakberget, Värtavägen.

Visa merVisa mindre