TRÄNGSEL: SL varnar för trängsel när Gröna linjen nu går in i ännu ett spårarbete under sommaren. Foto: Mostphotos

Nytt t-banekaos börjar i dag

I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga resenärer måste byta till röd linje.

  • Publicerad 07:10, 16 jul 2018

Trafiksommaren i Stockholm 2018 har minst sagt varit en prövning för många resenärer.

I dag börjar ännu en.

Från och med nu och två veckor framåt ska gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron genomgå en omfattande renovering. Det medför att all trafik på sträckan mellan T-centralen och Slussen kommer att vara helt avstängd i båda riktningar under perioden.

Nu är kaoset på gröna linjen igång

Resenärer som åker med grön linje söderifrån kommer därför att behöva byta till röd linje vid Slussen för fortsatt färd över bron. För resenärer som kommer norrifrån på grön linje sker bytet vid T-centralen.

–  Vi behöver stänga grön linje i båda riktningar på sträckan, men röd linje fortsätter att gå som vanligt. Så gröna linjens resenärer behöver byta till röd linje vid Slussen eller T-centralen för att kunna åka över Söderströmsbron, säger Alexander Krajisnik vid SL:s pressavdelning.

Extratåg på röda linjen

Enligt SL kommer trafikkapaciteten på röda linjen att utökats under perioden. Det varnas dock för trängsel och resenärer uppmanas till alternativa färdvägar i den mån det är möjligt.

Byggstarten sker samtidigt som det omdiskuterade spårarbetet vid Skärmarbrinks t-banestation pågår, som enligt SL fortlöper enligt plan.

Arbetet mellan Slussen och T-centralen beräknas pågå mellan 16-30 juli.

Stort strul på grön linje – hela sommaren