Nytt utomhusgym kan anläggas i Gulsippan. OBS bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Nytt utegym ska byggas i Gulsippan

Bygg ett utegym i Gulsippan för att få fler vuxna och barn att komma ut och röra på sig. Förslaget, som kom från en medborgare, ser nu ut att bli verklighet.

  • Publicerad 11:47, 6 dec 2019

Det var i oktober som ett medborgarförslag kom till stadsdelsförvaltningen. Den som skickade in förslaget tyckte att det borde ställas upp ett utomhusgym i parkleken Gulsippan i Backlura, för att få fler i området att komma ut och röra på sig.

Nu har ärendet hanterats av stadsdelsförvaltningen, som ställer sig positiva till idén.

– Det blir ett gym för både äldre och unga. Det ska vara till för alla, så länge man är över 1,40, säger Solveig Nilsson, handläggare på stadsdelsförvaltningen.

Till för alla

Gymmet som föreslås ska vara mer tillgängligt än andra utegym i stadsdelen.

– Det kommer bli ett lättare gym, man behöver inte vara urstark för att lyfta utrustningen. Vi ska även anpassa det så det kan användas av personer med funktionsnedsättning, säger Solveig Nilsson.

Det nya utegymmet ska anläggas där pumptrackbanan tidigare låg och det väntas stå klart under nästa år.

Var den nedplockade skaterampen och pumptrackbanan kan tänkas ställas upp är fortfarande inte bestämt, men på senaste nämndmötet lyfte nämndens ordförande Bo Arkelsten (M) Hässelängen som en möjlig plats.

Förslaget om utegymmet ska upp för beslut i stadsdelsnämnden den 19 december.

Hässelbys skejtare får vänta på sin ramp

Utegym i Hässelby-Vällingby

Kanaanbadet
Silversmedsgränd, Grimsta
Grimstafältet
Parkleken Stråket, Strandliden
Nälstastråket
Oxtungans lekplats

M-toppens svar efter kritik mot vapenmässa

Nyheter König Jerlmyr utesluter inte nytt arrangemang i Älvsjömässan En internationell vapenmässa i Älvsjö väckte hård kritik mot stadens policy för uthyrning av kommunala fastigheter. Nu svarar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).fredag 24/1 7:00

Markeringen: Här gör Söder slut med Sjöstan

Nyheter Piratskylt på bron slutet på krångliga relationen? Gränsen är knivskarp: här slutar Södermalm. Och här börjar Hammarby sjöstad. Eller? Vi vandrade ut för att se hur olika de två områdena egentligen är.torsdag 23/1 20:00

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt