Säkert. Utegym ska öka tryggheten i Lövsta. Foto: Mikael Andersson

Nytt utegym ska byggas i Lövsta

Hässelby-Vällingby får 1 miljon kronor från Stockholms trygghetsfond. Pengarna ska gå till att bygga ett nytt utegym i Lövsta.

  • Publicerad 16:48, 17 jun 2020

I Stockholms stads trygghetsfond finns i år 100 miljoner kronor avsatta för fysiska trygghetsinvesteringar. Hässelby-Vällingby har tidigare fått pengar för att uppföra utegym i Gulsippan och Maltesholmsbadet – och nu är det dags för Lövsta.

– Det blir en bra kombination med motionsspåret, så det finns en naturlig koppling i att lägga ett utegym där. Det är ju också ett jäkla tryck på att träna ute idag, säger Ragnar Ählström, parkingenjör i Hässelby-Vällingby.

Så ska parkleken Ådalen bli säkrare

Trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD) tror att utegymmet kommer göra så fler vågar sig till Lövstas motionsspår. Foto: Sacharias Källdén

Belysning ska upp

Gymmet ska byggas vid motionsspårets parkeringsplats, där det är dålig insyn. Belysning ska också installeras, och platsen kan kompletteras med utemöbler. Syftet med det hela är att området ska kännas tryggt efter skymning.

– Själva redskapen i sig skapar inte trygghet, men däremot leder de till att fler människor vill och vågar vara på platsen. Ökad social kontroll gör det svårare att begå brott, och det skapar ökad trygghet för de som vistas i motionsspåret, säger trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD).

Nytt utegym ska byggas i Gulsippan

Klart i vinter

Notan för det hela landar på 1 miljon kronor. Planen är att utegymmet ska monteras under hösten, för att sedan invigas i december.

Den som inte orkar vänta med träningen till i vinter kan istället leta sig till Maltesholm, där det nya utegymmet invigdes i måndags.

Utegym i Hässelby-Vällingby

Kanaanbadet

Silversmedsgränd, Grimsta

Grimstafältet

Parkleken Stråket, Strandliden

Nälstastråket

Oxtungans lekplats

Maltesholmsbadet

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt