PIONJÄR. Ida Högbergs vegankafé Gigafood är första nya verksamheten i Stockholmsverken. Foto: Karin Wimark/Christian Ekstrand

Nytt veganfik öppnar vid Södra station

Området krig Södra station håller just nu på att utvecklas med bland annat flera nya restauranger. Först ut är Ida Högberg med sitt veganska koncept Gigafood.

  • Publicerad 14:03, 6 mar 2019

Stockholmsverken är ett av Södermalms klassiska industrikvarter i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan, som AMF Fastigheter nu utvecklar. Gatuplanen öppnas för cirka sex restauranger och caféer och först ut är veganfiket Gigafood med Ida Högberg vid rodret.

– Mat ska vara enkelt, vackert och gott! Vad vi väljer att äta är avgörande för vår framtid. Gigafood vill inspirera och bygga broar för fler människor att upptäcka och våga testa mer vegansk mat i vardagen, säger Ida Högberg i ett pressmeddelande.

De serverar "brainfood" – mat som ska göra dig smartare

Maten är vegansk, ekologisk och fri från vitt raffinerat socker. På menyn finns bland annat lunchlådor, mackor, bowls och desserter – och Ida kommer även arrangera matlagningskurser.

– Vi ser att allt fler vill ha riktigt bra, vällagad vegansk mat som gör gott både för hälsan och miljön. Jag är övertygad om att Gigafood kommer uppskattas av alla de som bor, arbetar och besöker Södra stationsområdet, säger Tove Törneman, projektchef Stockholmsverken i pressmeddelandet.

Veganfiket planerar öppning 25 mars vid Magnus Ladulåsgatan 10.

Lunchhak på Söder hyllar veganism och kvinnor

Stockholmsverken AMF Fastigheter utvecklar Stockholmsverken vid Södra station med fokus på arbete, möten och umgänge. Gatuplanen öppnas för sex restauranger och caféer och kvarterens innergårdar kommer också att utvecklas och öppnas för allmänheten. Foto: AMF Fastigheter