DAGSBÖTER. I somras dök en man upp i en kvinnas kök när han upplevde sig vara förföljd. Solna tingsrätt har nu meddelat dom för hemfridsbrott. Foto: Charlotte Årling

"Oberäknelig" inkräktare har dömts

En oberäknelig och halvt påklädd man dök upp i en kvinnas kök och började prata om knivar. Nu har han dömts för hemfridsbrott.

  • Publicerad 13:18, 28 dec 2016

En kvinna i Rissne blev livrädd när hon såg en ung man stå i hennes kök mitt i natten.

Vem mannen var hade hon ingen aning om. Han framstod som påverkad av narkotika och berättade att han var rädd för några poliser som han trodde skulle döda honom. Därför lydde inte mannen hennes uppmaning om att lämna hennes bostad, har hon berättat under den efterföljande rättegången.

För att lugna situationen bad hon mannen sätta sig ner. Kvinnan ringde därefter polisen.

Situationen var skrämmande för henne under de 20 minuter som dröjde tills polisen kom. Mannen började prata om de knivar hon hade i köket.

"Hon kände att han var oberäknelig. Hon visste inte vem han var eller vad han var kapabel till", står i domen från Solna tingsrätt.

Mannen själv har förklarat att kvinnan släppt in honom i lägenheten när han behövde hjälp. Rätten tror däremot inte på det, inte minst med tanke på att han senare har beskrivit kvinnan som rädd för honom.

Kvinnans berättelse verkar däremot rimligare. "Det framstår enligt tingsrätten som osannolikt att hon skulle ha bjudit in en för henne okänd och halvnaken man till sin bostad mitt i natten", skriver rätten.

Händelsen inträffade i juni. Nu har mannen dömts för hemfridsbrott och ska betala dagsböter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Personal försvinner från förskolan

Nyheter Föräldern Martina Söderman ser pedagoger lämna och ett barnantal som slår i taket. Nu vill hon se åtgärder från politikerna.lördag 26/5 7:34

Kommunen vill erbjuda mer än lön

Nyheter Kommunens genomsnittliga storlek på barngrupper i förskolan har minskat under 2017, enligt färsk statistik från Skolverket. – Det är jätteroligt, vi har jobbat för att minska barngrupperna, säger Ina...lördag 26/5 7:30

Ladda för Järvastadsloppet

Nyheter I morgon, söndag den 27, maj är det dags Järvastadsloppet – ett motionslopp för hela familjen. Loppet går genom Igelbäckens naturreservat med start och mål vid Jaktvillan på Gunnarbovägen 91.lördag 26/5 7:20