Starkast. Segeltorps IF har målet att vara starkast i serien. Foto: Henrik Lindstedt

Obesegrade Segeltorp är starkast i Huddinge

Från bottengäng till Huddinges intressantaste fotbollslag på två år. Med mantrat "vi ska vara starkast i serien" har Segeltorps IF:s damer seglat igenom första halvan av säsongen obesegrade och har nu siktet inställt på division 2.

  • Publicerad 11:27, 8 aug 2018

Säsongen 2015 var en besvikelse för Segeltorps damer. De kunde knappt formera ett lag och till hösten stod det klart att laget skulle halka ner och få spela kommande säsong i division 4.

– Det var tufft, man kände sig ganska uppgiven, säger Elin "T-rex" Liljedal, en av klubbens verkliga trotjänare, och fortsätter:

– Men det var då allt vände.

Idag är Segeltorps IF på god väg att ta klivet upp till division 2 och med sin starka form är laget kanske det roligaste Huddingegänget att följa just nu. Efter nederlaget 2015 kraftsamlade klubben. Den nya huvudtränaren Viktor Vilhelmsen plockades in och han började genast fylla på med nya spelare och ny energi. Laget tog sig tillbaka till division 3 på första försöket. Och förra året, första säsongen tillbaka i trean, tog laget en topplacering.

Den 11 augusti reser laget till Gotland med en serieledning i ryggen. Efter åtta omgångar har laget sju vinster och en oavgjord match – tre poäng ner till tvåan.

– Nu finns det bara att gå upp. Det går inte att sätta något annat mål, säger Elin och får medhåll av lagkamraterna Mia Wiking och Sanna Nygårds.

Trotjänare. "Det finns ingen bättre förening än Segeltorp", säger Elin "T-rex" Liljedal om sin moderklubb. Foto: Henrik Lindstedt

Men för att det ska bli verklighet krävs det att laget övervinner ett spöke. Matchen mot Stenkyrka IF på Gotland är den första efter sommaruppehållet och en repris från förra året. Första matchen efter uppehållet var även då mot Stenkyrka borta och Segeltorp åkte dit som obesegrade serieledare. Det slutade i förlust.

– Hösten brukar vara katastrof, det är svårt efter semestern. Men vi ska klara det den här gången, säger tränaren Viktor Vilhelmsen.

"Starkast i serien"

Och förutsättningarna är trots allt inte exakt likadana som förra året. De goda resultaten har lockat ännu fler bra spelare till klubben. Den fysiskt starka lagmaskinen har blivit ännu starkare. Viktor Vilhelmsens mantra "vi ska vara starkast i serien" upprepas av flera jag pratar med. Fysträningarna har blivit fler och hårdare. Och den breda truppen har kompletterats med spetsspelare som kan avgöra matcher på egen hand.

– Vi har mycket bättre spets i år. Vi har bland annat Sibel Göker som är svensk mästare i Futsal, säger Viktor och kan inte dölja sin upphetsning.

"Som att komma hem"

Det är inte bara spetsvärvningar som har möjliggjort Segeltorps framgångar. De har lyckats med konststycket att skapa ett lag av ett gäng envisa vinnarskallar.

– Även på träningar vill vi vinna hela tiden. Det är därför vi går långt. Och vi har alltid roligt. Det är som att komma hem när jag kommer ner hit, säger T-rex.

Ingenjören. Huvudtränaren Viktor Vilhelmsen har lett laget från division 4 till toppen av division 3. Foto: Henrik Lindstedt

Foto: Henrik Lindstedt

Foto: Henrik Lindstedt

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.