KÄMPARNA. Arne Mårtensson och Nils Magnerot är två av flera Reimersholme-bor som kämpat för att bevara bryggan i Pålsundet. Foto: Privat

Ockupanter räddade bryggan i Pålsundet

Reimersholmebornas ockupation för att rädda bryggan i Pålsundet må ha varit småskalig – men den fick effekt. Bryggan blir nu kvar hela sommaren, lovar idrottsförvaltningen.

  • Publicerad 14:15, 16 maj 2018

Det var igår som StockholmDirekt kunde rapportera om en pågående ockupation av en brygga, populär bland såväl badare som kanotister, i Pålsundet mellan Reimersholme och Långholmen.

Bostadsrättsföreningen Pålsundet hade fått nys om att idrottsförvaltningen, som äger bryggan, planerade att flytta den under tisdagen. Detta för att Örnsbergs kanotförening önskade kunde nyttja den på en annan plats – något som inte sågs med blida ögon av många boende på Reimersholme. Förutom en strid ström av mejl och telefonsamtal till staden, intog några av ö-borna bryggan med vimplar och plakat för att förhindra bortforslingen. Något som visade sig lyckat.

Idrottsförvaltningen har nu beslutat att bryggan får ligga kvar – ett tag till i alla fall.

– Vi hade inte kunskap om hur många som nyttjar den och hade inte förutsatt de här reaktionerna. Vi har haft en dialog med kanotföreningen och bestämt att bryggan ska få ligga kvar hela sommaren, säger Marina Högland, förvaltningschef på idrottsförvaltningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De fästanordningar och ramper som redan hunnit lossas med anledning av flytten, ska nu sättas tillbaka. Men till hösten ska bryggan, som tidigare beslutat, alltså flyttas.

Hur kommer det sig att ni backar i det här läget?

– Vi har förstått att många kände sig överraskade och dåligt informerade om att det här var på gång. På det här sättet får alla lite tid, man hinner föra en dialog kring hur man ska förhålla sig till att bryggan försvinner och vilka alternativ som finns, säger Marina Högland.

Någon ny brygga kommer dock inte placeras dit av idrottsförvaltningen.

– Det är en diskussion som får tas mellan medborgarna och stadsdelen, säger hon.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.