Ödehuset på Söder har fått nytt liv

Elektronisk indiepop, krautrock, metal och körsång. I flera år har det sagolika 1800-talshuset nedanför Medis ekat tomt. Men sedan en musikförening flyttat in är det helt andra tongångar i Tegelhuset.

  • Publicerad 09:00, 24 mar 2018

Följ med in!

LYXlirar. Stella Lagnefors, sångare i bandet Brödet, jobbar just nu med en duett tillsammans med Miguel Fahlén. Foto: Linda Gren

Övergivna byggnaden – nytt kulturhus

Tegelhuset ligger i norra Fatbursparkan och ägs av staden. Det var länge uthyrt till en krögare, planer fanns på att sälja huset och att det permanent skulle bli restaurang. Affären avbröts och de senaste åren har byggnaden stått tom och nedsläckt i en del av parken som många upplever som otrygg.

Huset byggdes 1859 och var då bostad åt banmästaren. 1979 köpte staden Södra stationsområdet och huset av SJ.

I januari i år fick en ideell musikförening med ett 40-tal medlemmar, som tidigare repat i Ropsten, flytta in. Musikföreningen Tegelhuset använder nu den gamla banmästarbostaden till replokaler och inspelningsstudios från morgon till kväll, varje dag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.