Ny tunnel, Odengatan måste stängas av för trafik i ett år när Odenplan ska få en underjordisk passage. Foto: Stockholm Stad

Odengatan stängs för trafik – i minst ett år

En gångtunnel med butiker ska byggas under Odengatan för att minska trängseln på Odenplan. Det innebär att gatan måste stängas av för trafik i drygt ett år.

  • Publicerad 19:30, 12 apr 2018

Som StockholmDirekt har skrivit flera gånger ska en gångtunnel byggas mellan Odenplans station och Åhléns-huset. Syftet är att avlasta övergångsstället eftersom cirka 15 000 fler resenärer rör sig över Odenplan sedan Citybanan öppnat.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Byggstart planeras till våren 2019 och då behöver Odengatan grävas upp och stängas av för trafik i drygt ett år. Där går bland annat stombusslinjerna 2, 4 och 6.

– Det pågår diskussioner mellan oss och trafikkontoret om hur bussarna ska ledas om, ingen plan är fastlagd, säger Ulrika Borg på trafikförvaltningens presstjänst.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ett öppnade av gångtunneln beräknas kunna ske hösten 2020/våren 2021.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De ordnade babyshower för gräsanden Mona

Nyheter Oväntade gästen fick stanna kvar på vännernas balkong vid Nytorget Dags att slopa begreppet "hönshjärna". Fåglar kan vara bra mycket smartare än vi tror. Åtminstone finsmakaren Mona, som valt att fostra sina barn i en takvåning vid en av stans mest prominenta...lördag 14/7 9:50

Resenärer upprörda i pendelkaoset

Nyheter Stationer fortsatt avstängda efter rulltrappshaveri: "Det är vansinne" Pendeltågsstationerna Odenplan och Stockholm City är avstängda sedan i morse, något som upprört resenärer hela förmiddagen. På Södra station i Stockholm är stämningen blandad.fredag 13/7 14:07