SEGER KRÄVS. KB och tränare Kalle Karlsson måste vinna mot Haninge på lördag för att fortsätta ha en chans att nå division 1. Foto: Mikael Andersson

Ödesmatch väntar för KB efter förlust

Förlust i den första kvalmatchen. Nu krävs seger mot Haninge på lördag för att hoppet om division 1 ska fortsätta att leva för Karlbergs BK:s herrar.

  • Publicerad 09:46, 29 okt 2018

Det blev ingen repris från två år sedan för Karlbergs BK när de ställdes mot Hudiksvall i den första kvalmatchen till fotbollens division 1. Trots spelövertag och dominans, framförallt i den första halvleken, och support från ett 30-tal ditresta KB-fans förlorade laget med 1-2.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu krävs seger mot Haninge i den sista gruppspelsmatchen på Stadshagen på lördag (trolig matchstart är klockan 14) för att laget ska fortsätta ha chansen att vinna gruppen och gå till det sista kvalsteget. Och det var ett redan revanschlystet KB som satte sig i spelarbussen på väg hem i lördags.

– Killarna var väldigt beslutsamma om att vi skulle lämna det här bakom oss och vinna över Haninge. Det är det vi kommer fokusera på i veckan. Det är inte över än, säger tränare Kalle Karlsson.

KB säkrade kvalplats till division 1

KB tog däremot hem straffläggningen efteråt, som görs för att kunna särskilja lagen om de hamnar på samma poäng, med 4-3. Det kan visa sig betydelsefullt.

– Det kan göra det, men det är fortfarande så att vi inte sitter i förarsätet när vi förlorade första matchen. Hudiksvall har allt i egna händer, men det blir tufft för dem att åka till Stockholm och möta Haninge i sista matchen. Men vi måste fokusera på att slå Haninge i vår nästa match först, gör vi det har vi chansen sedan måste vi ha tur med resultatet i sista matchen, säger Kalle Karlsson.

KB:s galna nattmangling engagerade hela fotbollssverige - landslaget bland tittarna

Han känner väl till Haninge som lag.

– De är ett helt annat lag än Hudiksvall, ett lag med mycket individuell kvalitet och med många matchvinnartyper som kan avgöra på egen hand. Det blir säkert en bra match.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.