Full fart. Bygget fortsätter av bostadsrätterna i Åkersberg. Foto: foto: Daniel Sjöberg

Oense: Kommunen vill ha hyresrätter

I mars började SHH Bostad tillsammans med Stadsutveckling bygga bostadsrätter i Åkersberg. Enligt kommunen ska det enligt avtalet dock byggas hyresrätter där.

  • Publicerad 10:27, 10 nov 2017

2015 skrev Gröneborg Åkersberg AB ett tomträttsavtal för att bygga hyresrätter.

Företaget kom dock fram till att marknaden inte var redo för hyresrätter.

Samarbetet med Gröneborg släpptes och SHH Bostad (Svenska hyresfastigheter) tillsammans med Stadsutveckling tog över med avsikten att friköpa tomten och istället bygga bostadsrätter.

Bygget påbörjades i mars i år och redan är alla bostäder sålda, men nu vill kommunen utreda det rättsliga läget sedan frågan kommit upp i samband med senaste plexutskottet.

– Det här återremitterade vi av just det skälet, att där har vi ett avtal som säger att det ska vara hyresrätter så bygger de bostadsrätter, säger Anders Wikman, (NE), ordförande plexutskottet

– Vi vill att tjänstemännen ska klarlägga rättsläget och föreslå en hantering av ärendet eftersom upplåtelseformen i tomträttsavtalet inte har följts, slår han fast.

Martin Sjölund på SHH är inte orolig.

– Redan 2015 togs det fram avtal från kommunens sida för att friköpa marken, som skall ersätta tomträttsavtalet. I det friköpsavtalet vi har står det att det ska vara bostadsrätter, att man inte skulle få göra den ändringen, är för mig en gåta.

– Det finns ingen risk att det skulle bli hyresrätter här eller att våra köpare ska drabbas av extra kostnader.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Sjuksköterskor misshandlade på lasarettet

Nyheter Två sjuksköterskor blev misshandlade på lasarettet och dubbla bedrägerier har anmälts i Enköping under midsommarhelgen.måndag 25/6 13:38