Jakten på förövaren har inte burit frukt. Nu läggs ärendet ned. Bilden är en genrebild. Foto: Uffe Lindeborg

Ofredade flickor sexuellt – utredning nedlagd

I våras rapporterade polisen om ett flertal fall av sexuellt ofredande mot minderåriga flickor i Täby och Vallentuna. En misstänkt ska ha fastnat på bild, trots det läggs nu utredningen ner.

  • Publicerad 16:17, 25 okt 2017

Tidigare i år skrev vi om en man som ska ha antastat ett flertal flickor i Vallentuna och Täby kommun. 15 fall av sexuellt ofredande konstaterades, men nu är utredningen nedlagt.

– Vi kom inte vidare i utredningen helt enkelt. Det gick inte att finna vem det var, säger Jan Berlin, polis i Täby.

Efter att det som troligen är en och samma förövare ofredat och tagit på flickor ett flertal gånger valde polisen att gå ut med ett foto på den misstänkte mannen.

– Vi hade bara en bild på kroppen, men huvudet på bilden följde inte med tyvärr, säger Jan Berlin.

Sedan bilden spreds över sociala medier har mannens aktivitet troligtvis upphört.

– Det har inte hänt något mer sen vi gick ut med bilden. Det blev ju väldigt mediabevakat, så det kan ha berott på det. Personen har helt upphört med sin aktivitet i området vad vi vet, säger Jan Berlin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm