En gärningsperson har avlossat skott i närheten av Fridhemsplan. Foto: Michael Toll

Ögonvittne om skottlossningen: "Ren tur att han missade"

En gärningsperson har avlossat skott i närheten av Fridhemsplan. Ett vittne säger till StockholmDirekt att det var ren tur att skottet inte träffade en person.

  • Publicerad 10:14, 16 nov 2018

Det var vid 09.25 som polisen fick flera samtal om en skottlossning på Kungsholmen i närheten av Fridhemsplan.

– Det var personer som ringde in till polisen och berättade om händelsen. Nu är vi på plats och jobbar och håller förhör, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Ett vittne, en äldre herre på besök i Stockholm för att besöka sin dotter, promenerade i godan ro när tre män plötsligt sprang ut på gatan vid korsningen S:t Eriksgatan/Drottningholmsvägen.

– De var mycket arga på varandra och bråkade. En började springa och då tog en annan upp en pistol och försökte skjuta honom i ryggen. Det var ren tur att han missade. Hade jag varit femton meter närmare hade det varit god natt, säger den äldre herren som vill vara anonym till StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Gärningsmannen ska ha försvunnit till fots och en förundersökning om försök till mord är inledd. Enligt initiala uppgifter har ingen person skadats. Platsen där brottet ska ha skett är avspärrad och en teknisk utredning kommer att utföras.

Polisen vidtar alla nödvändiga utredningsrutiner som finns när det gäller försök till mord.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00