En insats har startat på Stockholmspolisen, där poliser uppmanas att vara extra vaksamma på grund av en hotbild som ska finnas, rapporterar Aftonbladet. Foto: Mikael Andersson/Jonas Carlsson

Ökad hotbild mot poliser i norra Stockholm

Poliser uppmanas att vara extra vaksamma på grund av en hotbild, rapporterar Aftonbladet. En särskild insats för främst polisområde nord i Stockholm ska ha inletts, enligt uppgifter till tidningen.

  • Publicerad 11:00, 2 nov 2018

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska insatsen ha startat nyligen. Det ska finnas en särskild hotbild mot anställda, lokaler och fordon, främst i polisområde nord i Stockholm, som gjort att anställda nu uppmanas ha särskild koll på de som rör sig på polisstationer och vid parkerade fordon.

Till följd av hotbilden ska bevakningen av polisens lokaler, fordon och anställda i områdena ha stärkts, skriver Aftonbladet.

"Vidtar åtgärder"

Enligt polisen ska det inte finnas någon fara för allmänheten. Polisen vill dock inte kommentera vad hotbilden består av.

– Det är riktigt att vi har ökad uppmärksamhet i nord men något mer tänker vi inte berätta, vad det beror på eller så. Våra åtgärder som vi vidtar när det gäller våra lokaler, personer och fordon är föremål för sekretess. Och vilken information som ligger till grund för att vi nu toppar upp oss är också föremål för sekretess, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

De områden som ingår i polisområde Stockholm nord är Vällingby, Rinkeby, Järfälla, Sollentuna, Solna, Täby och Norrtälje.

Järfällapolisen: "Ingen hotbild mot oss"

Men Albin Näverberg, presstalesperson på lokalpolisområde Järfälla och Upplands-Bro tonar ner hotbilden.

– Vi har haft angrepp på polisstationer runtomkring i polisområdet, till exempel i Rinkeby. Vi betraktar alla polisstationer som objekt som vi i förebyggande syfte ska sköta på ett bra sätt och se över de rutiner man har. Men det här är inget nytt under stjärnorna, utan en påminnelse om att vara vakna, säger han till StockholmDirekt.

Det ska inte finnas någon särskild hotbild mot polisen i Järfälla.

– Vi har ingen hotbild mot varken verksamhet eller personal här, säger Albin Näverberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nya sporten: Slåss med lasersvärd

Nyheter SE FILMEN: Dueller i en gymnastikhall långt, långt borta... Hört talas om ludosport? Antagligen inte. Sporten där man slåss med ljussablar som lyser och låter har bara drygt 50 utövare i Stockholm – men bland dem är passionen för ljussvärdsfäktningen stor.fredag 16/11 11:45

Brutalt bilrån mot familj i Stockholm

Nyheter Familj hotades med pistol En familj i Jakobsberg blev under natten väckta av att två personer knackade på dörren till deras bostad. När de öppnade blev de rånade.fredag 16/11 7:49