Nu tar polisen i lokalpolisområde Rinkeby ett krafttag mot våldet. Foto: Direktpress

Ökade insatser för trygghet i lokalpolisområde Rinkeby

För att kraftsamla mot våldsutvecklingen och för att öka tryggheten i lokalpolisområde Rinkeby har polisen i region Stockholm inlett en så kallad särskilt händelse, och kommer nu lägga extra resurser på att stoppa våldet.

  • Publicerad 11:42, 4 sep 2020

På den senaste tiden har skjutningarna och våldet i lokalpolisområde Rinkeby eskalerat. Polisen har därför ytterligare förstärkt sina resurser i området, både för att förhindra brott och för att i större grad kunna utreda de brott som redan skett.

– Vi kan se att antalet skjutningar ökar i perioder och vi gör allt vi kan för att förhindra att ytterligare grova våldsbrott sker. Det handlar om riktade och samlade insatser mot de individer som vi tror ligger bakom detta, säger Palle Nilsson, kommenderingschef för den regionala särskilda händelsen, i ett pressmeddelande.

Ska finnas på plats

Polisen ska även öka tryggheten genom att finnas på plats i större utsträckning ute i lokalpolisområdet.

– Polisen ser mycket allvarligt på den senaste tidens grova våld och stora insatser sätts in för att stoppa våldsutvecklingen, öka tryggheten och intensifiera samarbetet med våra samverkanspartners, säger Maria Sundström, ansvarig för insatsen i lokalpolisområde Rinkeby, i pressmeddelandet.

Enligt polisen är många av de som kopplas till de kriminella gängen barn, och nära samverkan sker även med stadsdelarna, för att förhindra att barn fastnar i den kriminella miljön.

Området

Till lokalpolisområde Rinkeby hör elva geografiska områden:
Hjulsta, Tensta, Lunda, Solhem, Flysta, Bromsten, Sundby, Rinkeby, Kista, Husby, Akalla.