Ruth Mattsson, 94, vill gärna komma i kontakt med kvinnan som betalade hennes mat i förra veckan. Foto: Privat/Mostphotos

Okända kvinnans fina gärning i kassakön

För andra gången i livet hade 94-åriga Ruth glömt sin handväska, något som hon upptäckte precis innan hon skulle lägga varorna på bandet på Ica. Då grep en ung kvinna in och betalade.

  • Publicerad 21:02, 4 dec 2017

Det var i kassakön på Ica Täby kyrkby förra veckan som Ruth Mattsson, 94, till sin förskräckelse kom på att hon lämnat sin handväska hemma. Det är blott andra gången i livet som det händer henne och trots att hon fortfarande kör bil hade det blivit alldeles för tungt att göra om samma resa under dagen.

Hon ställde sig lite vid sidan av när en kvinna i 25-årsåldern frågade henne: "Ska du inte lägga varorna på bandet".

"Jag kan inte betala" sa Ruth varpå kvinnan resolut la varorna på bandet och betalade.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Min mamma blev helt chockad, för man förväntar sig inte det idag, särskilt inte från en som är yngre, säger Ruths dotter Solveig Mattsson Jagelid, som delat berättelsen på sociala medier till mångas glädje.

– Det var ju ändå en slant, mellan 100-150 kronor och mamma ville ta hennes nummer så att hon kunde betala tillbaka men det ville inte kvinnan.

Händelsen har berört båda mor och dotter mycket och de hoppas kunna finna kvinnan som grep in i Ruths trångmål.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Min tanke med att skriva inlägget var att hon ska få en notis om det. Vi vill att hon ska veta att hon gjort en mycket god gärning och vill gärna träffa henne, säger Solveig Mattsson Jagelid.

Var det du som hjälpte Ruth Mattsson eller vet du vem som gjorde det? Kontakta redaktionen på norrort@direktpress.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm