INNESLUTET. Alla butiker i Signalfabriken har entréer på innetorget och det söks lösningar för att öppna upp fastigheten. Foto: Jonny Andersson

Oklar framtid för Signalfabriken

I september stänger både Lindex och H&M sina butiker i Signalfabriken. Än är det inte klart om och i så fall vilka som i stället ska flytta in i de tomma lokalerna.

  • Publicerad 08:46, 19 aug 2020

Hennes & Mauritz och Lindex sågs som dragplåster när Signalfabriken öppnades 2013. Men nu kommer besked om att bägge butikerna kommer att lämna köpcentret i september.

Enligt Peter Appelgren, affärsansvarig på Newsec som förvaltar fastigheten åt ägaren Alecta, har detaljhandeln fått det svårare de senaste åren.

– Fram till 2018 var det en bra mix av verksamheter i Signalfabriken. Ett dilemma för mindre köpcentrum är att kunderna ofta vill ha större utbud och då i stället väljer Mall of Scandinavia eller Bromma Blocks.

Lokalhyrorna i Signalfabriken är jämförbara med i Stockholms innerstad.

Är hyrorna för höga i Signalfabriken?

– Det är klassiskt att peka på hyreskostnaden. Problemet är snarare bristen på omsättning, säger Peter Appelgren.

Lägger pussel

Peter Appelgren säger att butikerna varit "ankare i butiksutbudet", men han ser med tillförsikt på att det kommer in nya verksamheter. Han vill inte gå in på detaljer men säger att den första mars 2021 är tilltänkt datum för öppning av en nyetablerad verksamhet.

– Vi lägger ett pussel och har flera dialoger igång för att fylla butikslokalerna, säger Peter Appelgren och fortsätter:

– Visst är det ett problem att alla ingångar är inifrån torget. Men tillsammans med Sundbybergs stad tittar vi på eventuella lösningar att öppna upp fastigheten lite.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Moa Piraten sjunger om kärlek i Hallonbergen

Nyheter "Texten är både tragisk och komisk" Artisten Moa Piraten har länge velat skriva om Hallonbergen. Nu kommer hennes singel som handlar om obesvarad kärlek.måndag 21/9 16:46

New York blev Solna för hockeyspelaren Alva

Sport Ny forward i AIK Hallå där Alva Johnsson, forwarden i AIK hockey som egentligen skulle ha spenderat hösten i New York. Varför blev det inte så?torsdag 17/9 16:07

Sundbybergspolitiker vill bli nytt MP-språkrör

Nyheter "Vill vara en stark röst i partiet" Forna Sundbybergspolitikern Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöpartiet. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgruppen och vända opinionssiffrorna.tisdag 15/9 12:48