CAMPUS. I gymnasiets gamla lokaler ska Campus Tensta uppföras, men planerna är försenade. Foto: Ida Nilsing

Oklara planer för Campus Tensta

Det finns ambitiösa planer för Campus Tensta, i gymnasiets gamla lokaler. Men planerna är försenade, och istället för att vara klart för inflytt är det fortfarande oklart vem som ska husera här.

  • Publicerad 11:14, 16 maj 2019

Vi har tidigare rapporterat om planerna för Campus Tensta. I Ross Tensta gymnasiums gamla lokaler skulle det uppföras ett utbildningscentrum, där bland annat Komvux, SFI, folkhögskolor och universitet skulle kunna ingå.

Tanken var att Campus Tensta skulle stå klart i år, eller nästa år. Men planerna är försenade. Fastighetsägaren SISAB håller just nu på att grundrenovera lokalerna och fixa ventilationen. Men exakt vem som ska flytta in där vet ingen.

Lena Holmdahl är utbildningsdirektör i Stockholm och hon säger att man fortfarande håller på att utreda vad som ska finnas i lokalerna.

– Vi jobbar för att komma till ett ställningstagande om vad lokalerna ska användas till, och hur vi ska göra det här till en bra plats för Tensta. Vi räknar med att vara klara med ett förslag under hösten. Det säger utbildningsdirektör Lena Holmdahl.

Uppdraget ligger i grunden hos utbildningsförvaltningen, arbetsmarknadsförvaltningen och kulturförvaltningen. Men nu har stadsdelsförvaltningen också kommit med i diskussionen.

Är det för att stadsdelsförvaltningen ska använda en del av lokalerna till kontor?

– Det är inte min sak att svara på. Vi har tagit med dem i diskussionerna under det senaste halvåret, eftersom de är en viktigt aktör i området.

Men projektet är försenat, inte sant?

– Ja, i den bemärkelsen att vi inte har avrapporterat uppdraget än. Vi måste hitta ett vettigt verksamhetsinnehåll och finansiering, och presentera en bra lösning för politiken.

Har förseningen något med maktskiftet i stadshuset att göra?

– Nej, vi arbetar fortfarande utifrån det gamla uppdraget. Vi har inte ändrat inriktning.

Stockholm Direkt