Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbybergs stad. Foto: Anna Wettergård

Oklart hur välfärdsmiljonerna ska användas i Sundbyberg

17 miljoner kronor. Det skulle de extra välfärdsmiljarderna som kan skjutas till Sveriges kommuner och regioner, innebära för Sundbyberg. Men än är det oklart vad tillskottet i så fall skulle användas till.

  • Publicerad 11:54, 30 jan 2020

Förra veckan blev det känt riksdagspartierna förhandlar om ett tillskott till Sveriges kommuner och regioner inför årets vårändringsbudget för 2020 – som klubbas först i juni.

För Sundbyberg skulle det innebära 17 miljoner kronor extra i kassan.

Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande, menar att "alla tillskott är behövliga" men ser i sak beloppsdebatten i riksdagen som oansvarig då han undrar var pengarna ska komma ifrån.

– Jag är i dag inte villig att skjuta från höften. Vi har tid på oss att identifiera var tillskottet behövs bäst. Vår inriktning är att det ska lägga på trygghetsfrågor och välfärd, säger Peter Schilling.

Vad innebär trygghetsfrågor?

– Allt från tryggare gator, torg och cykelvägar till äldreboenden, belysning och väktare.

Moderaternas oppositionsråd Axel Conradi menar att pengarna främst behövs i skola, förskola och äldreomsorg.

– Det kan konkretiseras ytterligare, som till exempel i minskade barngrupper, säger Axel Conradi.

Det tycker Moisés Ubeira, gruppledare för Vänsterpartiet i Sundbyberg, är det viktigaste.

– I första hand vill vi se att nedskärningarna inom förskolan helt förhindras. Vi måste sätta stopp, personalen kan inte ha större barngrupper, säger Moisés Ubeira.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Då avgörs ödet för Sundbybergs multihall

Nyheter Möte. Hallens framtid ska upp för beslut Lösningen på behovet av idrottsytor i Sundbyberg har varit den tilltänkta multihallen i tre plan på Sundbybergs idrottsplats. Snart avgörs anläggningens öde när politiker, tjänstemän och företrädare...fredag 28/2 15:49

Då öppnar Storskogens p-garage

Nyheter Hyreshöjning efter renovering En del stök återstår men om två månader ska parkeringshysterin kring Bergdalen mildras. Innan dess ska övre parkeringsplanet på Storskogens garage renoveras.fredag 28/2 11:28

RAW comedy club tillbaka i Sundbyberg

Nyheter Mårten Andersson: Sundbyberg känns ännu mer på gång RAW comedy club finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Tredje klubben finns snart i Sundbyberg när de gör comeback.torsdag 27/2 15:40
Stockholm Direkt