Skjuts upp. Här, på gräsytan vid Spånga församlingshus längs Värsta allé, var tanken att bygga en lekpark. Nu är det återigen oklart om den blir av. Foto: Stella Papapanagiotou

Oklart om lekplats i Spånga C blir av

En kombinerad lekplats och finpark vid Spånga centrum har varit på tapeten under flera år. Nu har planen skjutits upp – igen.

  • Publicerad 16:39, 20 jan 2020

Förra veckan rapporterade vi om att Stockholms stad beslutat om hur de ska fördela medel från sin trygghetsfond till olika stadsdelar. Spånga-Tensta beviljades sammanlagt 1,4 miljoner kronor som ska gå till trygghetsskapande belysning.

Stadsdelen ville dock också ha pengar för att bygga den kombinerade lek- och finpark som varit på tapeten ända sedan förra mandatperioden, då det rödgrönrosa styret beslutade att bygga parken. Men ansökan avslogs ännu en gång, med förklaringen att stadsledningskontoret behöver längre handläggningstid.

Här ska Spånga få ny belysning för ökad trygghet

Trots tidigare nej: Nu kan lekplats vid Spånga C bli av

Oppositionen kritisk
Karin Wanngård (S), oppositionsborgarråd i Stockholm, ifrågasätter nu beslutet.

– Det är inte första gången man tar bort finansieringen för parken utan rimlig anledning. Den var ju budgeterad och klar redan under förra mandatperioden, men har sedan skjutits upp gång på gång, säger hon och fortsätter:

– Det är djupt beklagligt. Hela syftet med parken är ju att den ska öka den upplevda känslan av trygghet i området. Det här drabbar de boende i Spånga på ett väldigt negativt sätt.

"Vi har inte sagt nej"
Trygghets- och äldreborgarråd Erik Slottner (KD) menar att parken skjuts upp eftersom ansökan varit för komplex att ta ställning till under den tidsram som funnits.

– Vi fick in 65 ansökningar med väldigt kort varsel. Dessutom hade de ändrat i den gamla planen och utökat den, vilket gjorde att vi behöver mer tid för att utvärdera den, säger han.

Han menar dock att parken kan komma att byggas i framtiden.

– Vi har inte avslagit ansökan, utan bordlagt den till nästa möte som sker i april. Då får man se om vi bedömer att det är en rimlig trygghetsåtgärd, säger han.

Blackebergs vardagsljud blir till konst

Nyheter Visas som föreställning I mitten av mars anordnas flera workshops på Blackebergs bibliotek på temat ljud. I april kommer materialet sedan spelas upp i form av en föreställning på Bio Kaskad.torsdag 27/2 11:30

Här travar sportlovet på med sulky och tömmar på Solvalla

Nyheter Travbanan ordnar läger för hästfrälsta barn och unga Med olika erfarenhet av ponnyer styr elva sportlovslediga flickor ut från Solvalla travskolas stall. I rockarden bakom stoet Skrållan har Wilma och Eleonora god hand med tömmarna.onsdag 26/2 15:18