Polisen skärper sin bevakning i Vallentuna. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Ökning av villainbrott i Vallentuna – så skärper polisen bevakningen

Efter ytterligare två inbrott i Vallentuna skärper nu polisen sin närvaro i kommunen.

  • Publicerad 14:26, 17 okt 2017

Mellan klockan 12 i fredags till någon gång under lördagen bröt sig någon eller några in i en villa i Östra Bällsta på Malmbodavägen. Ett fönster plockades bort från fastighetens ytterdörr och där ska sedan förövaren tagit sig in. Skåp och luckor i villan var genomletade och tjuven hade tillgripit elektronik.

Samma fredag, någon gång mellan klockan 08:30 och 15:30, skedde ett inbrott i en villa på Karlbergsvägen, även det i Östra Bällsta. Förövaren ska ha tagit sig in i huset genom att plocka bort en del av altandörren. I nuläget är det oklart vad som saknas i villan.

LÄS ÄVEN: Dubbla inbrott i Vallentuna

Inbrotten ökar

Britt-Marie Weldéus, polisinspektör i Täby, ser en ökning av villainbrotten i Vallentuna sedan förra året.

– Vi kollade på statistik och det visar sig att det är mer inbrott i år än förra året. Vi var uppe i 69 inbrott i år och samma tid förra året låg inbrotten på 40, säger Britt-Marie Weldéus.

Polisen har i nuläget ingen kännedom om varför brotten har ökat, och det finns heller inga indikationer på att det skulle vara ligor som härjar i Vallentuna.

– Vi vet inte varför det har ökat, men det kan ju vara slumpmässigt bara. Det är så ibland, att det går upp och ner, säger Britt-Marie Weldéus.

Larm ÄR effektivt

Britt-Marie Weldéus menar att bostäder som har larm blir utsatta för inbrott i mindre utsträckning än dem som inte har det.

– Generellt har de som drabbas inte larm, men det händer också.

Polisen i Vallentuna skärper nu sin bevakning i utsatta områden för att minska villainbrotten.

– Vi kommer ta en extra sväng i områden för att visa att vi finns på plats. I höst ska vi ha fordonskontroller i området, vilket har varit planerat sedan gammalt, säger Britt-Marie Weldéus.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52