Oktoberfest för äldre

Kungsgårdens äldreboende hade oktoberfest den 25 oktober. Deltagarna bjöds på tysk folkfest i svensk tolkning. – Det finns alltid något att fira, säger Vezira Vazda, verksamhetschef.

  • Publicerad 08:38, 26 okt 2018

Oktoberfest

Oktoberfest är en årlig folkfest i München i slutet av september och början av oktober. Det är en av Europas största folkfester med drygt 7 miljoner besökare, vilka främst ägnar sig åt att dricka öl och besöka varietéer och tivolinöjen. Detta evenemang anknyter till en fest som Ludvig I av Bayern arrangerade vid sitt giftermål 1810, men den har rötter i medeltida marknadsliv.

Numera är oktoberfest även en internationell högtid, inspirerad av festen i München, som firas över hela världen.

Utöver ölservering brukar festerna även inkludera att deltagarna bär tyrolerdräkt. Männen har knälånga byxor, kort jacka av lodentyg och en filthatt med fjäder. Kvinnorna bär vid, veckad kjol, förkläde, puffärmad blus och snörat livstycke.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Väskrånare igenkända – två av tre fast

Nyheter Tre unga rånade en man på hans ryggsäck i torsdags. De fastnade dock på film och kunde identifieras.måndag 21/1 10:09

Det här är Enköpings bästa pizza

Nyheter Sveriges bästa pizzerior har korats. En av de bästa, ligger på Enögla Torg. – Vi är jätteglada, säger ägaren Amad Younes Tili.fredag 18/1 13:23