Oktoberfest för äldre

Kungsgårdens äldreboende hade oktoberfest den 25 oktober. Deltagarna bjöds på tysk folkfest i svensk tolkning. – Det finns alltid något att fira, säger Vezira Vazda, verksamhetschef.

  • Publicerad 08:38, 26 okt 2018

Oktoberfest

Oktoberfest är en årlig folkfest i München i slutet av september och början av oktober. Det är en av Europas största folkfester med drygt 7 miljoner besökare, vilka främst ägnar sig åt att dricka öl och besöka varietéer och tivolinöjen. Detta evenemang anknyter till en fest som Ludvig I av Bayern arrangerade vid sitt giftermål 1810, men den har rötter i medeltida marknadsliv.

Numera är oktoberfest även en internationell högtid, inspirerad av festen i München, som firas över hela världen.

Utöver ölservering brukar festerna även inkludera att deltagarna bär tyrolerdräkt. Männen har knälånga byxor, kort jacka av lodentyg och en filthatt med fjäder. Kvinnorna bär vid, veckad kjol, förkläde, puffärmad blus och snörat livstycke.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Kyrkokör firar första advent

Nyheter Den 2 december är den första advent. Det firar Vårfrukyrkokören med en musikgudstjänst.fredag 16/11 15:50

Pepparkakshus ställs ut på Enköpings museum

Nyheter Lördagen den 1 december öppnar en pepparkakshusutställning på Enköpings museum.fredag 16/11 14:04