Borta. En bänk har flyttats från rekalmskylten utanför Kappahl. Foto: Jonas Månsson

Olika syn på ansvar kring olovlig skylt

En uppsatt reklamskylt i Ekerö centrum väcker reaktioner. Enligt kommunen saknas bygglov. Fastighetsägaren menar att det ska ha sökts.

  • Publicerad 17:41, 15 maj 2018

Folk störde sig på att den satt precis under reklamskylten.

Utanför Kappahl i Ekerö centrum sattes nyligen en elektronisk reklamskylt upp ovanför en bänk. Det gjorde att pensionär som ville vila sig inte kunde luta ryggen mot ryggstödet eftersom reklamskylten satt i vägen.

Enligt Ekerö kommun har det inte inkommit något bygglov för skylten.

LÄS ÄVEN: Elektroniska skyltar saknar bygglov

Nu har bänken tagits bort. Däremot sitter skylten kvar.

– Folk störde sig på att den satt precis under reklamskylten. Bänken kommer stå tre eller fyra meter från skylten. Det kommer ske nu eller nästa vecka, säger Magnus Löfgren, från fastighetsägaren Elisby invest.

Enligt honom är det företaget Visual art som har satt upp skylten. De ska enligt honom ha sökt bygglov. Något bygglov har kommunen inte sett. De menar även att fastighetsägaren är ansvarig.

– Jag vet inte hur jag ska kommentera det, säger Magnus Löfgren.

Vad tycker du om att de kan ha satt upp en reklamskylt utan bygglov?

– Jag vet inte om de har satt upp en reklamskylt utan bygglov eller om kommunen inte har koll på bygglov.

Ska ni prata med kommunen eller Visual arts?

– Det ligger på Visual art att prata med kommunen angående bygglov.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Klart: Här är första bussen med flexibla nattstopp

Nyheter Nu kan du hoppa av närmare ditt hem I höst ska idén med nattstopp på bussen sjösättas. Först ut att testa den nya idén kan bli buss 396 mellan Bromma och Stenhamra.måndag 21/5 11:45

Renoverade banor ger nystart för tennisklubb

Nyheter Nu blåser Stenhamra tennisklubb liv i en insomnad tradition. På lördag blir det Tennisens dag igen.måndag 21/5 8:36

Oppositionen är redo att styra

Nyheter Ekeröalliansen ska inte luta sig tillbaka och tro att de sitter säkert i förarsätet. Det menar oppositionsrådet Hanna Svensson (S) som laddar för ledning.fredag 18/5 15:02

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter