Det är långa köer och ett mycket besvärligt trafikläge på Essingeleden under torsdagsmorgonen. Foto: Mostphotos

Oljeutsläpp vid Kungsholmen – helt stopp på Essingeleden

Tre av fyra körfält är avstängda på Essingeleden efter att ett fordon läckt ut stora mängder olja under torsdagsmorgonen. ”Det står mer eller mindre helt still”.

  • Publicerad 07:42, 18 maj 2017

Det är ett mycket besvärligt trafikläge på Essingeleden under torsdagsmorgonen. Tidigt i morse släppte ett fordon ut stora mängder olja vid trafikplats Lindhagensgatan i höjd med Hornsberg. Tre av fyra körfält är avstängda för norrgående trafik.

– Det rör sig om en sträcka på 200 meter där endast ett av fyra körfält är öppet. Det står mer eller mindre helt still för all norrgående trafik, säger Benny Josefsson på Trafikverkets pressjour.

Trafikläget blev inte bättre av att det ett antal bilar kolliderade med varandra ett hundratal meter innan oljeutsläppet, vilket gjort att trafiken stoppades av helt som följd.

Prognosen är att Essingeleden först runt klockan 13 kan öppnas upp för normal trafik.

– Första prognosen var klockan åtta men det har ändrats. Det här ser inte bra ut, säger Benny Josefsson.

Oljeutsläppet har gjort att många bilister försökt ta alternativa vägar, vilket gjort att många andra gator också har korkat igen.

Södergående trafik påverkas inte av oljeutsläppet.

KOLLA IN BILDERNA FRÅN VÄGARNA RUNT OM I STAN

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.