Paj. Räddningstjänst kom till platsen den 1 augusti efter att lastbilens flak förstörts. Foto: Per-Erik Selking

Olycksdrabbade bron får inga nya skyltar

Trots det fortsatta problemet med att lastbilar då och då smäller in i viadukten vid Johannesfredsvägen, menar trafikkontoret i Stockholms stad att den befintliga skyltningen räcker.

  • Publicerad 11:45, 15 aug 2019

Maxhöjden under tvärbane-viadukten vid Johannesfreds station är 2,7 meter. Men titt som tätt smäller det, och lastbilar får taken avhyvlade eller krossade när de kör in under bron.

I augusti har till exempel åtminstone två incidenter inträffat.

Petrus Sarmento är driftchef på Arriva, som kör tvärbanan, och har sitt kontor i närheten. Han menar att man inte har gjort tillräckligt för att säkerställa säkerheten vid viadukten, och tycker det är obehagligt att gå där i fall en lastbil smäller.

– Vi ser att det är en hel del lätta lastbilar som kör under viadukten och fastnar. Det är skyltat på platsen, men det skulle kunna göras mer. Nästan varje vecka är det någon som kör fast där. Jag tycker man borde märka upp hela ovansidan vid viadukten så att det blir tydligare, säger han.

LÄS ÄVEN: Trots flera smällar – inget görs åt den olycksdrabbade bron i Ulvsunda

Har haft en dialog

På Region Stockholms trafikförvaltning, som ansvarar för bron, menar man att olyckorna inte påverkar tvärbanan.

– Vi känner igen problemet, men det har inte genererat några skador för kollektivtrafiken, säger Elin Lindström, presstalesperson på trafikförvaltningen.

Väghållare för Johannesfredsvägen är trafikkontoret i Stockholms stad. Enligt dem har man haft en dialog med regionens trafikförvaltning, vilket resulterade i att man för två år sedan satte upp extra skyltar och reflextavlor som går längs med brokanten.

– Vi har gjort bedömningen att det har räckt, och har inte fått in några rapporter om att det har varit fortsatta problem. Men det är klart att det händer då och då, och ibland spelar det ingen roll hur många skyltar man sätter upp, säger Karin Crawford, kommunikatör på trafikkontoret.

Lågt. Den 12 augusti fastnade en mindre lastbil under bron. Foto: Björn Ek