Anita Sandell är positivt överraskad över resultatet efter ombyggnationen kring busstorget i Mörby centrum. Foto: Kevin Wedin

Ombyggnationen av busstorget i Mörby – "Verkligen blivit bättre"

Busstorget i Mörby centrum har det senaste året genomgått en rad förändringar. Nu är centrumet fått ytterligare parkeringsplatser i väntan på det nya garaget.

  • Publicerad 15:27, 14 aug 2017

Vi var lite skeptiska i början

Parkeringsfrågan har varit en flitig fråga under tiden som Mörby centrum sakta men säkert förvandlas till det som ska bli Danderyds centrum. Arbetet med det nya parkeringshuset löper på och väntas vara klart efter årsskiftet. Men nu har ett 30-tal parkeringsplatser färdigställts vid det nya busstorget.

LÄS MER: Film: Så här ska Mörbyplan se ut

LÄS MER: Här hittar du P-rutan när Mörby byggs om

– Det var faktiskt här om dagen som jag såg att det var fullt med bilar på den nya parkeringen, så det var ju en positiv överraskning faktiskt, säger Anita Sandell, som bor i närheten.

"Verkligen blivit bättre"

Sedan en tid tillbaka är även cykelparkeringen med 550 cykelplatser färdig.

– Vi var lite skeptiska i början, men nu ser man ju att här är det fullt med cyklar. Och det var ju väldigt trångt förut. Så det har verkligen blivit bättre, jag trodde inte det skulle bli så här bra, säger Anita Sandell.

Fler parkeringsplatser väntar

Håkan Larsson är centrumchef för Mörby centrum och enligt honom kommer de 30-talet parkeringsplatserna finnas kvar i några år, fram till dess att Skandia ska bygga paviljonger på platsen.

– Sen har man även byggt en sittmiljö precis utanför centrumet, säger han.

– Men vi inväntar egentligen att parkeringshuset ska stå klart, som sker en bit efter årsskiftet, och sen kommer även parkeringsplatserna vid södra kontorshuset att återställas, där det blir några fler platser än tidigare, säger Håkan Larsson.

Efter årsskiftet är det södra kontorshuset helt klart och därefter återställs parkeringsplatserna som varit etableringsområde under byggnationen. Foto: Kevin Wedin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm