Prostitution. Under ett års tid ska det ha pågått en organiserad bordellverksamhet på flera adresser i Stockholm. Foto: Mostphotos

Omfattande bordellverksamhet avslöjad i Stockholm

Igår kom ett åtal mot en 28-årig kvinna från Rumänien som anklagas för att ha organiserat prostitution i Stockholm under ett års tid. Verksamheten kopplas bland annat till en lägenhet på Östermalm, där män köpt sex av flickor så unga som 15 år.

  • Publicerad 11:59, 16 apr 2020

Mellan mars 2018 och maj 2019 ska en 28-årig kvinna från Rumänien organiserat sexköp i Stockholm med unga kvinnor från Rumänien. Kvinnan åtalas nu för människohandel och grovt koppleri.

Totalt rör det sig enligt åtalet om 25-30 kvinnor som varit involverade i verksamheten.

I åtalet finns 14 kvinnor omnämnda som målsägande. Dessa kvinnor ska ha fått hjälp att ta sig till Sverige, blivit fotograferade och utlagda i annonser på sexhemsidor, fördelats på olika adresser "beroende på utbud och efterfrågan av sexuella tjänster", varav man där erbjudit sexuella tjänster mot ersättning.

En av kvinnorna var under tillfällena bara 15 år.

Avlyssning

Åklagaren har kunnat koppla flera av fallen till en lägenhet på Östermalm, samt adresser i Solna, Täby och på Kungsholmen.

Bland bevisen som knyter verksamheten till dessa platser finns hyresavtal och banköverföringar, sms och Whatsapp-konversationer där målsägande och potentiella sexköpare bestämt möten på adresserna.

Man har även kunnat kopplat vissa fotografier, som tagits i annonssyfte, till adresserna.

I övrigt styrks åtalet mot kvinnan bland annat av förhör med poliser, målsägande, vittnen samt den åtalades telefon, chattar, annonser och transaktioner som visar att det varit stora pengar i omlopp mellan målsägande, den åtalade och sexköpare.

Man har även avlyssnat samtal och haft hemlig kameraövervakning där den åtalade kopplas till verksamheten.

Två män åtalas också för köp av sexuell tjänst i Johanneshov och på Kungsholmen.