Ett signalfel gör att tågen inte kan stanna i Årstaberg. Foto: Mostphotos

Omfattande signalfel i Årstaberg

Ett signalfel vid Årstabergs station påverkar under torsdagsmorgonen pendeltågstrafiken.

  • Publicerad 09:22, 18 jan 2018

Ett antal linjer både söderut och norrut från Stockholm påverkas då de inte kan stanna vid Årstabergs station eller Älvsjö station. Tågen passerar nu på andra spår.

– Tågen leds om och får köra på andra spår, så de passerar stationen utan att kunna stanna. Det kan vara följdförseningar efter det tidigare signalfelet, säger Katarina Wolfram på Trafikverkets pressjour.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Avgångarna som påverkas är södergående tåg mot Nynäshamn och norrgående mot Bålsta som inte kan stanna i Årstaberg samt norrgående mot Uppsala och Märsta som inte kan stanna i Älvsjö.

UPPDATERING

SL meddelade strax efter klockan 10 att alla pendeltåg återigen stannar i Årstaberg och Älvsjö. Följdförseningar, oregelbunden trafik och inställda avgångar förekommer.

Trafikstörningar

SL hänvisar resenärer som ska till Årstaberg att åka med T-banans gröna linje från Gullmarsplan till Årstaberg, alternativt T-banans röda linje till Liljeholmen och därifrån tvärbanan. Norrgående tåg från Södertälje C och Tumba stannar ej i Älvsjö.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.