SPRÄNGNING. Avloppsledningar måste djupare ner i berget, det innebär fler sprängningar på Stationsgatan i sommar. Foto: Mikael Andersson

Omfattande sprängningsarbete i Sundbyberg

Det väntar en trasslig sommar för pendlare på linjen Bålsta-Västerhaninge. Från 4 juli till 27 juli rullar inga tåg mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Sundbybergsborna får i perioder dessutom stå ut med sprängningar.

  • Publicerad 12:13, 29 jun 2020

Trafikverket har sammanställt sommarens arbeten med Mälarbanan och förarbetet inför nedgrävningen av tunnelrören genom Sundbybergs stadskärna. Bland annat blir det omständigare att ta sig mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Inga tåg kommer att rulla på sträckan, vilket gör att stationerna Spånga och Barkarby inte alls trafikeras från den 4 juli till den 27 juli.

Sundbyberg och Jakobsberg blir slutstationer, men regional- och fjärrtåg vänder redan i Bålsta.

Knutpunkter under nämnda period blir resecenter i Jakobsberg och Hjulsta station på blå tunnelbanelinjen. Hjulsta blir tillfällig bussterminal för de som ska ut nordväst från Stockholm/Sundbyberg. Ersättningsbussar kommer inte passera genom Sundbyberg.

Omfattande sprängningar

För boende i centrala Sundbyberg kommer det höras att arbete pågår. Med början vecka 27-28 ska Trafikverket dagtid genomföra sprängningar på Stationsgatan för att få ner nya avloppsledningar i berget. Sprängningarna återupptas i vecka 33 och pågår till vecka 36.

– Sprängningarna blir ganska omfattande, ändå försiktiga eftersom de sker i tätbebyggt område, säger Ann Sandén, kommunikationsansvarig på Trafikverket.

I augusti utvidgas arbetet med att lägga om ledningar i centrala Sundbyberg. Södra sidan av Sturegatan ska grävas upp mellan Rosengatan och Esplanaden.

– Som tidigare är arbetstiderna huvudsakligen 07.00-19.00, säger Ann Sandén och hänvisar till www.trafikverket.se/malarbanan där det alltid ska finnas färsk information.

Ett ledningsarbete Trafikverket avslutat är det på gång- och cykelvägen vid Löfströms allé. Här ska det vara full framkomlighet.

.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Tornparken är byggarbetsplats i sommar – igen

Nyheter Boende i området: "Jag tycker synd om barnen" Tornparkens småbarnslek har blivit byggarbetsplats över sommaren och fram till senhösten, vilket innebär att utrymmet blir mindre för de som leker i parken.fredag 3/7 11:14

Flera busshållplatser indragna i sommar

Nyheter Förändringar efter långa köer Vägarbeten ställer till det för busstrafikanter i sommar. Bland annat försvinner hållplatser tillfälligt och viss trafik blir enkelriktad.torsdag 2/7 11:48

Omfattande sprängningsarbete i Sundbyberg

Nyheter Inställd tågtrafik redan från helgen Det väntar en trasslig sommar för pendlare på linjen Bålsta-Västerhaninge. Från 4 juli till 27 juli rullar inga tåg mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Sundbybergsborna får i perioder dessutom stå ut...måndag 29/6 12:13
Stockholm Direkt