Strömavbrott. Det har varit en mörk morgon i Skarpnäcksgård. Foto: Most Photos

Omfattande strömavbrott i Skarpnäck

Sedan strax efter sju i morse drabbades ett stort antal hushåll i Skarpnäcksgård av strömavbrott. Nu arbetar tekniker med att hitta felet.

  • Publicerad 08:15, 6 dec 2017

Klockan 07:12 på onsdagsmorgonen drabbades 700 hushåll i Skarpnäcksgård av ett strömavbrott. Det är fortfarande oklart vad som hänt, men Ellevios personal är på plats för att lokalisera felet, säger Håkan Isaksson, presstalesperson.

– Vi vet inte vad avbrottet beror på men felsökning pågår. Antagligen håller de på med omkopplingar, vilket kan medföra att strömmen kommer och går, berättar han.

Dessvärre finns det risk att strömavbrottet håller i sig. Nuvarande prognos säger att strömmen är tillbaka klockan 09:15 igen. Tills dess råder Håkan Isaksson de boende att inte öppna kyl och frys i onödan och för den som just ska lämna sitt hem och bege sig till jobbet är det vettigt att ta sig en extra titt i köket.

– Du bör kolla så att inte spisen eller annat är igång, säger han.

Strax efter åtta fick vissa hushåll sin ström tillbaka men felet är fortfarande inte lokaliserat och strömmen kan försvinna igen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Nyheter Tidigare dömd för flera brott: "Lång bakgrund av kriminella handlingar” Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett...fredag 15/12 16:38

16-åring begärd häktad misstänkt för mord

Nyheter Greps efter knivdådet på Enskede gårds gymnasium Den 16-åring som misstänks för att ha dödat en 17-åring på Enskede gårds gymnasium i onsdags har begärts häktad av åklagare.fredag 15/12 13:14