Chockad. Omid Keshtgar röjer nu upp efter branden som skedde i hans familjeföretag Hamburgerstugan i Arninge. Foto: Privat

Omids restaurang totalförstördes i en brand

Förra veckan totalförstördes restaurangen Hamburgerstugan i Arninge. Nu hoppas ägarna att de snart kan öppna igen.

  • Publicerad 17:00, 27 feb 2019

Natten till torsdagen den 21 februari fick Omid Keshtgar ett samtal om att det brann i Hamburgerstugan i Arninge, hans och familjens företag. Brandkår och polis kom snabbt till platsen och det visade sig att branden startat i köket. Klockan 05.22 var branden helt släckt.

– Köket var helt förstört. Vi har hållit på att riva allt nu under veckan. Det har varit en chock för oss, säger Omid Keshtgar.

Tidigare var byggnaden en fiskrestaurang och själva köksdelen en inbyggd vagn som hade några år på nacken. Hamburgerstugan hade också byggt till en del med 35 sittplatser. Den nybyggda delen kunde räddas men var rökskadad, berättar Omid.

– Vi byggde ut för tre månader sedan så det känns jättetråkigt. Men den klarade sig ändå bra, säger han.

Och det är inte första gången Omid och hans kollegor stöter på motgångar. Tidigare låg Hambugerstugan vid Täbyvägen men efter att de kom på kant med både grannar, fastighetsägare och kommunen valde de att stänga grillen och lämna Täby.

Hamburgarstugan på Täbyvägen: Nu lägger vi ner

– När vi lämnade Täby förra gången var det över 1000 personer som skrev under att vi skulle få vara kvar. Så när vi hittade lokalen i Arninge så blev vi jätteglada, men nu brann allt ned, säger Omid Keshtgar.

Han berättar att det är flera personer som brukar handla burgare i stugan som har ringt för att beklaga det som hänt.

– Nu när vi håller på och river så funderar man på om det är värt det, men när folk ringer och skriver att de vill att vi öppnar igen, så gör det att man vill kämpa vidare, säger Omid Keshtgar och fortsätter:

– Vi ska ha möte med hyresvärden nu, men jag hoppas på att vi kan öppna igenom om några månader. I och med att vi började i Täby så känns det som att det är vår hemkommun. Vi måste stanna i Täby.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Roslagsbanan ersätts med buss under påsken

Nyheter LISTA: Så går bussarna när tågen står still Resenärer med Roslagsbanan får ta bussen i påsk. Det eftersom arbetet med att bygga ut till dubbelspår pågår under veckan.måndag 18/3 17:05

Vallentunabor demonstrerade för klimatet

Nyheter "Många bra samtal" I fredags samlades människor världen över för att demonstrera för klimatet. På Tuna torg i Vallentuna samlades upp emot 50 personer.måndag 18/3 16:58