Omnipollos Flora. Debasers gamla hak kommer kläs in i grönska och öppna lagom till det att uteserveringarna öppnar till våren. Foto: Elin Jonsson

Omnipollo tar över efter Debaser i Humlegården

Lagom till nästa uteserveringsperiod blir Debasers gamla hak i Humlegården en öl- och glassbar.

  • Publicerad 16:32, 21 nov 2018

Med ödmjuka kliv kommer nu Södermalm till Östermalm. Det är ölbryggarna och krogägarna bakom Omnipollos Hatt, Karl Grandin och Henok Fentie, som lyssnade på känslan och valde att ta över Debasers gamla lokaler – precis vid Floras kulle i Humlegården.

Lagom till premiären för vårens första uteserveringsöl slår Omnipollos Flora upp portarna.

– Omnipollos Flora är vårt senaste projekt där vi tar hantverksöl ut i naturen. Det är lite av ett drömprojekt för oss där vi även kommer att göra egen glass, matiga mackor och grilla burgare, korv, fisk med mera. En sommarlång picknick på en av Stockholms vackraste platser helt enkelt, säger Henok Fentie.

Han gör stor stark hemma i köket

De båda har redan två krogar, Omnipollos Hatt på Södermalm och ännu en bar i Göteborg. Det nya namnet på baren i Humlan – Omnipollos Flora – är en hyllning till området.

– Namnet kommer ifrån platsen "Floras kulle" som döpts till det efter blommornas och vårens gudinna – Flora – som tillsammans med Carl von Linné har en staty rest efter sig vid kullen, säger Henok Fentie.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förutom att Henok och Karl har egna minnen från platsen har de läst på om Humlegårdens olika epoker. Och de vill att arvet från parken ska lysa igenom nu när de tagit över huset.

– Huset vi flyttar in i är byggt på 40-talet och ersatte då en mjölkbar med mineralvatten, soda, kaffe och mackor, berättar Henok Fentie.

– Humlegården fyller dessutom 400 år nästa år vilket är fantastiskt i en tid när öppna ytor och parker byggs bort världen över, säger han.

Henok Fentie och Karl Grandin Foto: Gustav Karlsson Frost