Till salu. Nu ska hela rasket rivas, och reas bort. Foto: Blocket

Omstridd uteservering krängs för vrakpris

En annons på Blocket utlovar årets kap. Objektet i fråga? Chirashis uteservering, och mycket riktigt ser den ut att krängas billigt.

  • Publicerad 09:56, 20 nov 2019

Beslutet om rivning av den omstridda uteserveringen i Bagarmossen tog en ny vändning på tisdagskvällen då en annons med rubriken "Årets kapp" (sic) publicerades på säljsajten Blocket.

"Säljs på grund av att Stadsbyggnadsnämnden beslutat att riva uteserveringen", skriver Chirashis ägare Sam Egag i annonsen.

I erbjudandet ingår bland annat markiser, terrassvärmare, gasolvärmare, gasskåp, badrumsfläktar, kyl, frys, toalettstol och två urinaler. Nypriset för den 57 kvadratmeter stora uteserveringen ligger enligt Egag på 100 000 kronor.

Den köpintresserade behöver emellertid hosta upp endast en spottstyver av den summan. Om man läser vad som står i rubriken på annonsen ser det ut som att man får den för blott 1 000 pix.

Fullt så billigt är det dock inte, enligt Sam Egag, som till SöderortDirekt förklarar att prylarna kommer att säljas till högstbjudande. Orsaken till att det står 1 000 kronor är, enligt Egag, att Blockets mallar bara tillåter ett prisbelopp i annonsen.

I övrigt vill Sam Egag inte kommentera försäljningen för tidningen. I annonsen skriver han:

"Allt fungerar och är i fint och fungerande tillstånd. Jag hade inte sålt något om jag inte var tvungen."

Chirashi-ägaren om negativa beskedet