Pålsundet. Foto: Andreas Enbuske

Omstridda rivningen av Pålsundet skjuts upp

Rivningen av Söder Mälarstrand vid Pålsundets båthamn försenas. Tidigast 2019 kommer arbetet att kunna påbörjas. Samtidigt ska det tittas på en ny gestaltningsmässig lösning, meddelar Miljöpartiet och Moderaterna vid en pressträff på onsdagen.

  • Publicerad 11:24, 20 jun 2018

På plats vid Stadshuset på onsdagen finns oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck (M) och Daniel Helldén (MP).

Den nya information som presenteras visar att behovet av de planerade förstärkningsarbetena av Söder Mälarstrand vid Pålsundsbron kvarstår, men att dessa kommer att försenas till åtminstone 2019. Det innebär att småbåtshamnen blir kvar ett tag till.

– Projektet försenas minst ett år på grund av att bygglov inte kommer finnas klart i tid. Det skulle sättas igång i höst men så blir det inte, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Samtidigt meddelas att en alternativ gestaltningslösning kan vara möjlig. Det handlar bland annat om att titta på möjligheten att göra en träöverbyggnad i stället för en krönbalk av betong.

– I och med förseningen finns möjlighet att hitta alternativa lösningar, säger Daniel Helldén.

Klart: Unika småbåtshamnen ska rivas

Rivningen av småbåtshamnen i Pålsundet har mött kraftfullt motstånd i form av både omfattande namninsamlingar och aktionsgrupper. Trots det beslutade kommunfullmäktige i februari att rivningen trots allt skulle genomföras. Rasrisken vid längs Söder Mälarstrand ansågs helt enkelt så allvarlig att stora ingrepp behövde göras för att säkra vägen längs båtkanalen.

För Daniel Helldén var det ett beslut han kallade ett av de svåraste han tagit under mandatperioden.

Cecilia Brink (M) är märkbart upprörd över att det nu framkommer nya uppgifter i ärendet:

– Vi är beroende av att de uppgifter vi får stämmer. Så var det inte den här gången och nu har det framkommit delvis nya uppgifter som innebär mindre ingrepp och dessutom blir billigare, säger hon.

Något nytt beslut i kommunfullmäktige bedöms inte vara nödvändigt då den nya lösningen ryms inom det redan tagna beslutet.

Stor ilska mot rivning av unik småbåtshamn

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trafikborrgarrådet Daniel Helldén (MP) och Cecilia Brink (M). Foto: patrik Wirén

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.