Säljs. Hotellet i Fågelsången ska bli ett brf-hotell och därför säljs nu lägenheter. Foto: Hege Hellström

Omtalat hotell i Vallentuna säljer ut rummen som lägenheter

Det nybyggda hotellet i Fågelsången i Vallentuna har väckt uppmärksamhet redan från start. Men nu ska alla rummen på hotellet som bostadsrättslägenheter, men med särskilda krav.

  • Publicerad 14:55, 8 aug 2017

Turerna kring bygget vid Fågelsången har varit många. 2015 stoppades bygget tillfälligt av Vallentuna kommun, för att företaget Property Inventor inte följde byggplanen fullt ut.

Bolaget fick sedan lov att fortsätta bygget, nu med ytterligare en våning.

Men vad det egentligen ska bli - hotell eller asylboende - har varit svårt att reda ut.

LÄS MER: Flyktingförläggning – eller hotell – byggs i Vallentuna

– Vår plan för Vallentuna är ett så kallat Long-Stay-hotell, där målgruppen framförallt är företag som behöver placera sin arbetskraft på hotell veckovis till en rimlig kostnad, sa Joakim Silén på Property Inventor, som äger hotellet, i maj till Vallentuna Nyheter.

LÄS MER: Vem ska bo på det nya hotellet mitt i industriområdet?

Men nu får hotellet ytterligare en inriktning - nu finns nämligen lägenheter på hotellet ute till försäljning.

"Drömmer du om att äntligen flytta hemifrån eller är du student / egenföretagare? Kan du tänka dig att hyra ut mot god avkastning?", står det bland annat i annonsen för den 17 kvadratmeter stora lägenheten som har ett utgångspris på över 800 000 kronor.

Inte temporärt

Men det är inte ett helt vanligt lägenhetsköp. Mäklaren Pontus Warholm förklarar att det vid försäljning kommer att tecknas ett uthyrningsavtal med hotelloperatören.

– Ja, man förbinder sig till att hyra ut lägenheten ett visst antal veckor per år. Alla hotellrum kommer att hyras ut, säger han.

– Det är alltså inget temporärt boende.

Pontus Warholm tillägger att säljarna, det företag som upprättat byggnaden, tidigare dragit på sig ett negativt rykte genom att skicka in en anmälan till Migrationsverket om att driva tillfälligt boende för asylsökande.

– Men det kommer inte vara någon migration här, säger han.

Ovanligt i Stockholmsområdet

Liknande hotellvarianter, kallade brf-hotell, där lägenheter sälj och sedan delvis hyrs ut finns det inte många av i Stockholmsområdet. Enligt Pontus Warholm finns det liknande upplägg på andra ställen i Sverige, bland annat på Gotland. Han tror nu att detta kommer att förändras i Stockholm.

– Med bostadsbrisen tror jag att vi kommer att se mer av detta. Många som kommit och tittat på lägenheterna har varit positiva, särskilt unga studenter och företag, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52