Stureplanskuben är tillbaka. Foto: Johann Bernövall

Omtvistad kub på Stureplan är tillbaka

Kuben i korsningen Birger Jarlsgatan och Kungsgatan stoppades av staden förra året. En trafikfara, var argumentet. Nu är den tillbaka i ny och tillåten skepnad.

  • Publicerad 13:27, 21 maj 2018

Det som har kallats "Stureplans hetaste reklamyta" har sedan september förra året varit nedsläckt. Detta efter att trafikkontoret bedömt att "The Pavilion", som den heter, var en trafikfarlig reklamyta och inte en kiosk, vilket var det man hade tillstånd att bygga.

Kubens ägare rasade och menade att den i själva verket är en kombination av en pop up-butik, konsthall och reklamyta och tillsatte en egen extern utredning som gav dem rätt. Trots det fick de inget gehör från staden som stod fast vid sitt beslut att stänga kuben.

Storbråk om Stureplanskuben

Nu har ägarna Mali och Ihab Isthewi annonserat att man öppnar på nytt. "The Pavilion 2.0" har anpassat kuben så den lever upp till stadens krav, genom att man öppnat upp kuben mer mot gatan.

– Vi har arbetat hårt och länge med att ta fram en ny sorts visuell skapelse för stockholmarna. Det känns skönt att kunna nyinviga vår idé i samförstånd med Stockholms stad, säger Mali Ishtewi, i ett pressmeddelande.

I samband med nyöppningen intar konstnären Alexander Klingspor kuben och i slutet av månaden tar restaurangkedjan Cipriani över.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rökutveckling på T-centralen

Nyheter Bengal kastades vid tunnelbanan tidigt i morse Rökutveckling uppstod vid T-centralen i morse efter att ett bengalliknande föremål kastats vid tunnelbanan.onsdag 19/9 7:48

Fortsatt renoveringsiver i Stockholm

Bostad LISTA: Så mycket rot-avdrag har gjorts i din kommun under 2018 Det senaste årets oro på bostadsmarknaden tycks inte ha påverkat renoveringslusten bland Stockholms invånare. Hittills i år har vi köpts rot-tjänster för miljarder, visar siffror från Skatteverket.onsdag 19/9 6:50