Stureplanskuben är tillbaka. Foto: Johann Bernövall

Omtvistad kub på Stureplan är tillbaka

Kuben i korsningen Birger Jarlsgatan och Kungsgatan stoppades av staden förra året. En trafikfara, var argumentet. Nu är den tillbaka i ny och tillåten skepnad.

  • Publicerad 13:27, 21 maj 2018

Det som har kallats "Stureplans hetaste reklamyta" har sedan september förra året varit nedsläckt. Detta efter att trafikkontoret bedömt att "The Pavilion", som den heter, var en trafikfarlig reklamyta och inte en kiosk, vilket var det man hade tillstånd att bygga.

Kubens ägare rasade och menade att den i själva verket är en kombination av en pop up-butik, konsthall och reklamyta och tillsatte en egen extern utredning som gav dem rätt. Trots det fick de inget gehör från staden som stod fast vid sitt beslut att stänga kuben.

Storbråk om Stureplanskuben

Nu har ägarna Mali och Ihab Isthewi annonserat att man öppnar på nytt. "The Pavilion 2.0" har anpassat kuben så den lever upp till stadens krav, genom att man öppnat upp kuben mer mot gatan.

– Vi har arbetat hårt och länge med att ta fram en ny sorts visuell skapelse för stockholmarna. Det känns skönt att kunna nyinviga vår idé i samförstånd med Stockholms stad, säger Mali Ishtewi, i ett pressmeddelande.

I samband med nyöppningen intar konstnären Alexander Klingspor kuben och i slutet av månaden tar restaurangkedjan Cipriani över.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

De springer runt Mariatorget – i ett dygn

Nyheter Galna satsningen på Södermalm för välgörenhet Under 24 timmar kommer ett gäng stockholmare springa runt Mariatorget. För Musikhjälpen såklart.måndag 19/11 16:40

Här har julen redan kommit till Stockholm

Nyheter Julen är här. Kommersen på Gärdet är i full gång.måndag 19/11 14:08