Omvandling börjar vid tunnelbanan

Huset vid tunnelbanan byggs klart först, så att den offentliga verksamheten ska kunna flytta dit. I eftermiddags informerade Rissne centrums nya ägare om vad som händer framöver.

  • Publicerad 20:49, 10 apr 2018

Fastighetsbolaget Balder hade tur med vädret när de kom till Rissne för att berätta mer om centrumomvandlingen.

I december fattade kommunfullmäktige beslut om att Rissne centrum skulle säljas till Balder. Även Hallonbergens centrum har sedan dess sålts till samma bolag.

Deras idékoncept var det vinnande och nu ska detaljerna utbenas.

– De är tydliga med att de tänker bygga klart huset ovanför tunnelbanan först. Sedan flyttar det som är i Hemköp-huset dit. Den offentliga verksamheten med fritidsgård och vårdcentral ska kunna fortsätta oavbrutet, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson (M).

Flera kommunpolitiker var på plats under eventet. Mikael T. Eriksson lyckades till skillnad från kommunalrådet Maria Bohman Kreij (KD) få tag i en Rissne-keps innan de tog slut.

Hur mycket säljer du kepsen för?

– Den är ovärderlig, säger Mikael T. Eriksson.

När Hallonbergen gästas av ett liknande event framöver, gäller det kanske att vara ute i god tid.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26